Våra katter

Kattvisning sker endast efter tidsbokning.

Observera att vi har fler katter på katthemmet än vad som finns på hemsidan.

Vi har oftast kattungar på katthemmet, men inte alltid. Kontakta oss för hur det ser ut just nu. Bilder på våra kattungar läggs inte ut på hemsidan, utan vi vill att man bokar tid för att besöka oss vid intresse.

Vi adopterar inte ut ensamma kattungar vid 12-veckors ålder, utan 12-veckorskattungar flyttar alltid två och två, tillsammans med en vuxen katt eller till ett hem där det redan finns minst en katt i passande ålder.

Vill du bara ha en katt ska du vara inställd på att du kommer att bli rekommenderad att titta på en katt från 8 månaders ålder och uppåt. En del individer trivs inte som ensamkatter medan det fungerar för andra och detta är något som vi tar stor hänsyn till när vi placerar ut en katt som ensamkatt.

Tänk på att en kattunge snabbt blir vuxen och att du planerar för att vara kattägare i 15-20 år framåt.

Varför inte välja en äldre katt?
En äldre katt kräver mindre av dig och ger så mycket mer.
En äldre katt stökar inte till eller förstör lika mycket i hemmet som en kattunge.
En äldre katt kan vara lättare att ta hand om än en yngre katt och en äldre katt har ofta varit med om mycket och är oftast mycket tacksamma.
De är mer än nöjda med att vara ensamkatt och även med att vara innekatt.
En äldre katt har en redan utvecklad personlighet – du ser vad du får!

Vi får ofta höra att man vill köpa en kattunge för att man menar att man vill forma en kattunge och att det skulle gå mycket bättre än det skulle gå med en äldre katt, men ålder har inget att med saken att göra. Vi fokuserar på att rätt katt ska hamna i rätt hem. Då trivs alla 🙂

Många kanske väljer bort en äldre katt för att det känns jobbigt att ge bort sitt hjärta till en katt som man förlorar tidigare till skillnad från en ung katt, men om du skulle kunna tänka dig att ge en äldre katt några underbara år hos dig skulle du aldrig ångra dig! Vi lovar! Läs här om de äldre katter som flyttat.

Om du är intresserad av att titta på våra katter är du välkommen att boka in dig på en visning, då får du chans att träffa de katter som är aktuella och som passar in i just ditt hushåll. Vi är mycket noga med att rätt katt ska komma till rätt familj. Om du bara är nyfiken och går i kattköpartankar så är det helt okej att boka in dig på en visning för att få med kött på benen 🙂

Vi har många fina katter som är blyga för nya personer, men fungerar väldigt bra ihop med andra katter. Är du ute speciellt efter en kamrat till din befintliga katt, så har du hittat rätt! Oftast finner katterna varandra väldigt fort, men det tar lite längre tid för dem att lära känna sina nya människor, men ofta släpper det snabbt när den nya katten härmar den befintliga katten.

Här kan du läsa mer om vad det kostar att adoptera och om hur det går till.

Välkommen att boka en tid.

Boka tid i Norrtälje

Grön tass betyder att katten är helt tam och kelig.
Tid att anpassa sig: 1-3 månader i ett nytt hem.

Gul tass betyder att katten är lugn i människors sällskap, lekfull, tar godis ur handen och börjar kunna klappas, men behöver mer tid för att lita på nya människor.
Tid att anpassa sig: 3-6 månader i ett nytt hem.

Röd tass betyder att katten är osäker när den träffar nya människor, men kan ta emot godis som erbjuds. Vågar ännu inte bli klappad, men vill vara med där vi är, och behöver mycket mer tid för att lita på nya människor.
Tid att anpassa sig: 3-12 månader i ett nytt hem.


Mangas

Hane
2 år

Mangas har haft en ägare, men han fick inte komma in och fick ingen mat. Han har levt som hemlös. Grannar försökte få ägaren att ta sitt ansvar, men när det inte gick lyckades de få katten överskriven på katthemmet.

Mangas är en nyfiken och väldigt kelig katt. Han är väldigt social. Skulle passa mycket bra i en barnfamilj. Han fungerar bra ihop med andra katter och kan med fördel bo med en kattkompis.

Mangas kan vara innekatt med tillgång till en innätad balkong eller liknande, men han kan med fördel få tillgång till fri utevistelse.


Kitty
OBS! Döv
Hona
6 år

Kitty är döv. Hon är väldigt kelig. Hon vill vara med där man är. Hon fungerar bra ihop med andra katter och hon vill ha en kattkompis i sitt nya hem.

Kitty ska vara innekatt på grund av att hon är döv. Hon skulle gilla att ha tillgång till en innätad balkong eller liknande.

Van vid hund.
Van vid barn.


Snövit

Hona
12 år

Snövit är en snäll och lugn dam. Hon är väldigt kelig, men på sina villkor. Hon vill vara med där man är. Hon fungerar ihop med andra katter, men har inget större intresse av en kompis.

Fungerar bra som innekatt. Skulle gilla tillgång till en innätad balkong eller liknande. Kan med fördel även ha tillgång till fri utevistelse.

Van vid hund.
Van vid barn.


Tussi

Hona
11 år

Tussi har bott hos ett äldre par, som flyttade till ett boende och Tussi fick inte följa med.

Tussi är en snäll och lugn dam. Hon är väldigt kelig, men på sina villkor. Hon vill vara med där man är. Hon fungerar ihop med andra katter, men har inget större intresse av en kompis.

Fungerar bra som innekatt. Skulle gilla tillgång till en innätad balkong eller liknande. Kan med fördel även ha tillgång till fri utevistelse.


Hedblomster

Hona
7 år

Född och uppvuxen i ett stall. Hela familjegruppen skulle skjutas av och de fick komma till katthemmet.

Hedblomster är en trygg och lugn hona. Fungerar bra med andra katter, men är inte jätte beroende av en kompis, men skulle inte säga nej tack om det fanns andra katter i hushållet.

Fungerar bra som innekatt. Skulle gilla tillgång till en innätad balkong eller liknande. Kan gå ut när hon är mogen.


Hjärtstilla

Hona
3 år

Född och uppvuxen i ett stall. Hela familjegruppen skulle skjutas av och de fick komma till katthemmet.

Hjärtstilla är nyfiken, men samtidigt försiktig. Hon är väldigt snäll och behöver tid på sig för att lära känna sina nya människor. Hon fungerar bra ihop med andra katter och skulle gärna vilja ha en kattkompis i sitt nya hem.

Fungerar bra som innekatt. Skulle gilla tillgång till en innätad balkong eller liknande. Kan gå ut när hon är mogen.


Märta

Hona
5 år

Märta hade setts ute under en längre tid när man kontaktade katthemmet. Hon hade då en kull kattungar och hon hade en ful svansskada, vilket resulterade i en amputation. Hon har även förfrusit öronen när hon levt som hemlös.

Märta är en lugn, trygg och rar hona. Hon är en mammakatt, som tagit hand om flera moderlösa kattungar tillsammans med sina egna två på katthemmet. Hon har haft ett hem innan hon blev hemlös. Märta är självständig, men har inget emot sällskap av en eller flera andra katter. Hon är kelig och faktiskt lite busig 🙂

Hon har haft det tufft ute och är väldigt nöjd som innekatt, men att kunna gå ut på en balkong skulle inte vara helt fel. Det utesluter så klart inte ett hem som erbjuder tillgång till utevistelse.


Sveden

Hane
4 år

Sveden har haft ett hem som ung, men levt på egen tass under 1-2 år. Han fångades in av en familj och dumpades hos katthemmet. "Ta honom eller så skjuter vi honom".

Sveden har varit en underbar styvpappa till de kattungar vi hade under hösten. Han är nyfiken och lekfull. Vill gärna ha en kompis i sitt nya hem. Någon som vill sova med honom och umgås. Sveden är en gosig kisse, men fortfarande lite osäker på händer. Han nosar på oss och tar godis. Han är alltid med och övervakar oss när vi arbetar. Bara en tidsfråga innan han ska gosa med oss.

Han fungerar som innekatt, men han skulle tycka att det skulle vara väldigt trevligt att kunna vara ute på en innätad balkong eller få gå ut.


Annti

Hane
5 år

Annti är en osäker mysgubbe. Han är mycket snäll i grupp med andra katter. Lugn och trygg. Sover gärna i en hög med andra katter om han får. Vill vara med och se vad som händer. Är dock väldigt skeptisk mot händer. Har man händerna på ryggen kan han både gosa och buffas.

Fungerar som innekatt, men kan med fördel få tillgång till utevistelse. Önskar gärna en eller flera kattkompisar i sitt nya hem. Kanske ett hem utan små barn är att föredra, men inget måste.


Harsyra

Hona
3 år

Född och uppvuxen i ett stall. Hela familjegruppen skulle skjutas av och de fick komma till katthemmet.

Harsyra är en mjuk och snäll tjej. Hon behöver tid att lära känna nya människor. Hon är fungerar bra i grupp. Hon är lekfull.

Hon behöver en kompis i sitt nya hem. Hon fungerar bra som innekatt, men har inga problem när hon är mogen att ha tillgång till utevistelse.


Smulan

Hona
2 år

Smulan har bott i en barnfamilj där allergi utvecklades och Smulan kom till katthemmet för omplacering.

Smulan är en pigg och glad tjej. Hon är busig och gillar att smyga. Hon sover vid fotändan av sängen på nätterna. Hon gillar att vara med där alla är, men lite på håll. Hon är kelig och rar, men är inte jätte förtjust i att bli buren. Hon fungerar bra ihop med andra katter, men är samtidigt självständig.

Hon skulle inte ha något emot att få tillgång till utevistelse.


Madde

Hona
6 år

Madde kom till katthemmet tillsammans med en större kattgrupp på grund av att husse inte hade koll på katternas förökning eller kunde erbjuda dem mat. Madde är en av ursprungshonorna, så hon har ett par kullar bakom sig. Hon är lugn och trygg, men lite misstänksam mot nya personer. Hon fungerar väldigt bra i grupp med andra katter. Hon önskar ett hem utan mindre barn. Fördel om det finns minst en katt i hushållet. Hon är väldigt nöjd som innekatt, men så klart att få gå ut inte är helt fel.

Hon är van vid hund.


Strössel

Hona
2 år

Strössel och hennes syster kom till katthemmet efter att deras ägare inte längre tog hand om dem. En granne upptäckte systrarna i sin vedbod och då hade den ena fått en kull och den andra skulle snart ha sin.

Strössel är lugn, snäll och lite försiktig. Behöver tid att få bygga upp ett förtroende för nya personer. Hon fungerar bra i grupp och sover gärna tillsammans med någon annan katt. Hon är inte bunden till någon katt på katthemmet, men vill gärna ha en kompis i sitt nya hem.

Hon kan vara en ren innekatt, men tillgång till utevistelse skulle fungera när hon är mogen.


Maruschka

Hona
4 år

Maruschka lämnades kvar när hennes ägare flyttade. Hon bodde på egen tass i drygt ett år innan grannar upptäckte henne kontaktade katthemmet och hon och en annan katt kom till katthemmet.

Maruschka är lugn och snäll. Lite misstänksam mot nya människor. Hon behöver tid för att börja lita på människor igen. Hon vill gärna ha en kompis i sitt nya hem.

Hon är nöjd som innekatt, men det hindrar inte att hon får tillgång till utevistelse.

harriette

Harriette
Hona
6 år

Harriette har levt ute i flera år och fått ungar. En sommargäst ville att katthemmet skulle ta hennes unge när de skulle åka hem. De hade matat dem under sin semester. Katthemmet tar inte emot kattungar utan sin mamma, så Harriette kom till katthemmet. Hon har haft ett hem tidigare i sitt liv. Hon är lite skeptisk när hon träffar nya människor, men hon är väldigt snäll. Hon är lugn och trygg. Snäll med andra katter och gillar sällskapet, men kan flytta som ensamkatt.

 

 

Katter som vill flytta tillsammans

Vi har några katter söker hem tillsammans med sin bästis. Två katter betyder inte att det är mer jobb än det är att ha en katt. Plus att de har sällskap av varandra. De jagar varandra, myser ihop och tvättar varandra. De är aldrig ensamma när du är på jobbet!

Boka tid i Norrtälje