Våra katter

Kattvisning sker endast efter tidsbokning.

Observera att vi har fler katter på katthemmet än vad som finns på hemsidan.

Vi har oftast kattungar på katthemmet, men inte alltid. Kontakta oss för hur det ser ut just nu. Bilder på våra kattungar läggs inte ut på hemsidan, utan vi vill att man bokar tid för att besöka oss vid intresse.

Just nu har vi kattungar på katthemmet

Vi adopterar inte ut ensamma kattungar vid 12-veckors ålder, utan 12-veckorskattungar flyttar alltid två och två, tillsammans med en vuxen katt eller till ett hem där det redan finns minst en katt i passande ålder.

Vill du bara ha en katt ska du vara inställd på att du kommer att bli rekommenderad att titta på en katt från 8 månaders ålder och uppåt. En del individer trivs inte som ensamkatter medan det fungerar för andra och detta är något som vi tar stor hänsyn till när vi placerar ut en katt som ensamkatt.

Tänk på att en kattunge snabbt blir vuxen och att du planerar för att vara kattägare i 15-20 år framåt.

Varför inte välja en äldre katt?
En äldre katt kräver mindre av dig och ger så mycket mer.
En äldre katt stökar inte till eller förstör lika mycket i hemmet som en kattunge.
En äldre katt kan vara lättare att ta hand om än en yngre katt och en äldre katt har ofta varit med om mycket och är oftast mycket tacksamma.
De är mer än nöjda med att vara ensamkatt och även med att vara innekatt.
En äldre katt har en redan utvecklad personlighet – du ser vad du får!

Vi får ofta höra att man vill köpa en kattunge för att man menar att man vill forma en kattunge och att det skulle gå mycket bättre än det skulle gå med en äldre katt, men ålder har inget att med saken att göra. Vi fokuserar på att rätt katt ska hamna i rätt hem. Då trivs alla 🙂

Många kanske väljer bort en äldre katt för att det känns jobbigt att ge bort sitt hjärta till en katt som man förlorar tidigare till skillnad från en ung katt, men om du skulle kunna tänka dig att ge en äldre katt några underbara år hos dig skulle du aldrig ångra dig! Vi lovar! Läs här om de äldre katter som flyttat.

Om du är intresserad av att titta på våra katter är du välkommen att boka in dig på en visning, då får du chans att träffa de katter som är aktuella och som passar in i just ditt hushåll. Vi är mycket noga med att rätt katt ska komma till rätt familj. Om du bara är nyfiken och går i kattköpartankar så är det helt okej att boka in dig på en visning för att få med kött på benen 🙂

Vi har många fina katter som är blyga för nya personer, men fungerar väldigt bra ihop med andra katter. Är du ute speciellt efter en kamrat till din befintliga katt, så har du hittat rätt! Oftast finner katterna varandra väldigt fort, men det tar lite längre tid för dem att lära känna sina nya människor, men ofta släpper det snabbt när den nya katten härmar den befintliga katten.

Här kan du läsa mer om vad det kostar att adoptera och om hur det går till.

Välkommen att boka en tid.

Boka tid i Norrtälje

Grön tass betyder att katten är helt tam och kelig.
Tid att anpassa sig: 1-3 månader i ett nytt hem.

Gul tass betyder att katten är lugn i människors sällskap, lekfull, tar godis ur handen och börjar kunna klappas, men behöver mer tid för att lita på nya människor.
Tid att anpassa sig: 3-6 månader i ett nytt hem.

Röd tass betyder att katten är osäker när den träffar nya människor, men kan ta emot godis som erbjuds. Vågar ännu inte bli klappad, men vill vara med där vi är, och behöver mycket mer tid för att lita på nya människor.
Tid att anpassa sig: 3-12 månader i ett nytt hem.


Barbie

Hona
4 år

Hon smet från sin familj gång på för att den var för stökig.

Väldigt kelig och rar. Vill gärna ha en kattkompis i sitt nya hem. Hon passar i en barnfamilj, men med lite större barn.

Hon fungerar bra som innekatt, men kan få tillgång till utevistelse.


Tomta

Hane
3 år

Förmodligen en sommarkatt från 2015. Dök upp på hösten hos en familj i Grovstanäs och de började mata honom.

Tomta är en mjuk och snäll hane. Han är nyfiken och osäker på samma gång. Han behöver tid. Han vill gärna ha en kattkompis i sitt nya hem.

Han fungerar bra som innekatt, men kan få tillgång till utevistelse när han är mogen.


Smulan

Hona
7 år

Smulan matades under sommaren av ett par vid sin sommarstuga och hon sattes på kö för att komma till katthemmet. När Smulan fångats in och kom till katthemmet hittades en tatuering. Efter kontakt med SKK visade det sig att ägaren avled för fyra år sedan och Smulan har levt på egen tass sedan dess.

Smulan är fortfarande väldigt osäker och hon behöver tid för att komma igen och börja lita på människor igen. Hon kan bara leva som innekatt tills det att hon är helt bekväm med sina nya människor. Hon fungerar väldigt bra i grupp och skulle vilja ha en snäll och lugn mogen kattkompis sitt nya hem. Hemmet bör också vara lugnt.

Han fungerar bra som innekatt, men kan få tillgång till utevistelse när hon är mogen.


Waletta

Hona
1,5 år

Förmodligen en sommarkatt från 2016. Dök upp på hösten hos en familj i Brottby och fick en kull på tre på deras veranda.

Waletta är en mjuk och snäll hona. Hon är väldigt nyfiken och vill vara med oss, men hon är ännu inte mogen för att lita på oss människor ännu. Hon behöver tid. Hon har varit en supermorsa på katthemmet och tagit hand om många moderslösa kattungar förutom sina egna tre. Hon vill gärna ha en kattkompis i sitt nya hem.

Hon fungerar bra som innekatt, men kan få tillgång till utevistelse när hon är mogen.


Milfon

Hane
2 år

Kommer från en kvinna där de hade för många katter.

Mycket stor hane. Snäll och rar. Osäker på förändringar och nya människor. Han behöver tid på sig för att bo in sig. Vill måste ha minst en kattkompis i sitt nya hem. Bör vara ett lugnt hem.

Han fungerar bra som innekatt. Han är för osäker för att vara ute i nuläget. Han har levt som innekatt hela sitt liv.


Saffran II

Hona
2 år

Kommer från en familj där de hade för många katter.

Liten nätt hona. Väldigt kelig och rar. Vill gärna ha en kattkompis i sitt nya hem.

Hon fungerar bra som innekatt, men kan få tillgång till utevistelse.

Reserverad


Nono

Hane
5 år

Nono är en kelig och sällskaplig kille. Han vill vara där man är och "hjälpa" till. Han fungerar ihop med vissa andra katter. Han kan vara utmanande mot vissa hankatter och retas med de som är lite försiktiga. Nono skulle passa bäst som ensamkatt. Han fungerar bra som innekatt och är nöjd med det, men skulle inte ha något emot att ha tillgång till utevistelse.


Teddy III

Hane
6 år

Teddy lämnades kvar när ägaren flyttade...

Teddy är lugn och snäll. Han är trygg trots att han är osäker på våra avsikter. Han är mycket snäll med andra katter och de söker sig till honom just för att han är trygg.

Han skulle passa i ett hushåll utan små barn där det finns andra katter.

Han fungerar bra som innekatt, med eventuell tillgång till en innätad balkong eller liknande. Han kan gå ut först när hon är helt mogen.


Måna

Hona
1,5 år

Måna är född på en soptipp. Måna, hennes syskon och mamma matades av en äldre herre som bodde i närheten. När han avled skulle LS skjuta alla katterna. Flera No-Kill katthem gick in och hjälptes åt. Fyra katter kom till Norrtälje katthem.

Måna är lugn och snäll. Hon är fortfarande lite osäker på händer, men om hon ligger bredvid Vitnos är hon trygg och vågar mer. Hon umgås och sover ihop med Vitnos.

Hon fungerar bra som innekatt, med eventuell tillgång till en innätad balkong eller liknande. Hon kan gå ut först när hon är helt mogen.


Albus

Hane
2 år

Albus är född ute och kom till katthemmet som 3 månaders kattunge. Han adopterades senare till en familj och bodde hos dem i cirka 8 månader, men en äldre hona i hushållet accepterade inte hans närvaro så Albus fick komma tillbaka.

Albus är en nyfiken och lekfull kille. Han är fortfarande väldigt osäker på nya människor, men han vill vara med och om han får tid på sig så sover han i sängen och är med i soffan.
Han önskar en kamrat i hyfsat samma ålder som vill leka och brottas.

Han fungerar bra som innekatt, med eventuell tillgång till en innätad balkong eller liknande. Han Kan gå ut först när han är helt mogen.

 


Harsyra

Hona
3 år

Född och uppvuxen i ett stall. Hela familjegruppen skulle skjutas av och de fick komma till katthemmet.

Harsyra är en mjuk och snäll tjej. Hon behöver tid att lära känna nya människor. Hon är fungerar bra i grupp. Hon är lekfull.

Hon behöver en kompis i sitt nya hem. Hon fungerar bra som innekatt, men har inga problem när hon är mogen att ha tillgång till utevistelse.

 

Katter som vill flytta tillsammans

Vi har några katter söker hem tillsammans med sin bästis. Två katter betyder inte att det är mer jobb än det är att ha en katt. Plus att de har sällskap av varandra. De jagar varandra, myser ihop och tvättar varandra. De är aldrig ensamma när du är på jobbet!

 


Skilla II & Ossian

Hona & Hane
1,5 år

Skilla och Ossian är födda på en soptipp. Alla syskon och mamma matades av en äldre herre som bodde i närheten. När han avled skulle LS skjuta alla katterna. Flera No-Kill katthem gick in och hjälptes åt. Fyra katter kom till Norrtälje katthem.

De är båda är lugna och snälla. Nyfikna och lekfulla. Det går att klappa Skilla och hon är väldigt kelig. Det går nästan att lyfta upp henne, men hon behöver lite mer tid att slappna av helt. Det går att klappa Ossian om man tar det väldigt lugnt. Han sover gärna tillsammans med sin syster Skilla. Han är fysik och buffas och stångas. Snälla i grupp.

De fungerar bra som innekatter, med eventuell tillgång till en innätad balkong eller liknande. De kan gå ut först när de är helt mogna.

 


Matcho och Monster

Hanar
10 år
Omplacering på grund av allergi.

De är båda är lugna och snälla. De är otroligt keliga och sociala.

De har levt som innekatter.

Boka tid i Norrtälje