Våra katter

Kattvisning sker endast efter tidsbokning.

Observera att vi har fler katter på katthemmet än vad som finns på hemsidan.

Vi har oftast kattungar på katthemmet, men inte alltid. Kontakta oss för hur det ser ut just nu. Bilder på våra kattungar läggs inte ut på hemsidan, utan vi vill att man bokar tid för att besöka oss vid intresse.

Vi adopterar inte ut ensamma kattungar vid 12-veckors ålder, utan 12-veckorskattungar flyttar alltid två och två, tillsammans med en vuxen katt eller till ett hem där det redan finns minst en katt i passande ålder.

Vill du bara ha en katt ska du vara inställd på att du kommer att bli rekommenderad att titta på en katt från 8 månaders ålder och uppåt. En del individer trivs inte som ensamkatter medan det fungerar för andra och detta är något som vi tar stor hänsyn till när vi placerar ut en katt som ensamkatt.

Tänk på att en kattunge snabbt blir vuxen och att du planerar för att vara kattägare i 15-20 år framåt.

Varför inte välja en äldre katt?
En äldre katt kräver mindre av dig och ger så mycket mer.
En äldre katt stökar inte till eller förstör lika mycket i hemmet som en kattunge.
En äldre katt kan vara lättare att ta hand om än en yngre katt och en äldre katt har ofta varit med om mycket och är oftast mycket tacksamma.
De är mer än nöjda med att vara ensamkatt och även med att vara innekatt.
En äldre katt har en redan utvecklad personlighet – du ser vad du får!

Vi får ofta höra att man vill köpa en kattunge för att man menar att man vill forma en kattunge och att det skulle gå mycket bättre än det skulle gå med en äldre katt, men ålder har inget att med saken att göra. Vi fokuserar på att rätt katt ska hamna i rätt hem. Då trivs alla 🙂

Många kanske väljer bort en äldre katt för att det känns jobbigt att ge bort sitt hjärta till en katt som man förlorar tidigare till skillnad från en ung katt, men om du skulle kunna tänka dig att ge en äldre katt några underbara år hos dig skulle du aldrig ångra dig! Vi lovar! Läs här om de äldre katter som flyttat.

Om du är intresserad av att titta på våra katter är du välkommen att boka in dig på en visning, då får du chans att träffa de katter som är aktuella och som passar in i just ditt hushåll. Vi är mycket noga med att rätt katt ska komma till rätt familj. Om du bara är nyfiken och går i kattköpartankar så är det helt okej att boka in dig på en visning för att få med kött på benen 🙂

Vi har många fina katter som är blyga för nya personer, men fungerar väldigt bra ihop med andra katter. Är du ute speciellt efter en kamrat till din befintliga katt, så har du hittat rätt! Oftast finner katterna varandra väldigt fort, men det tar lite längre tid för dem att lära känna sina nya människor, men ofta släpper det snabbt när den nya katten härmar den befintliga katten.

Här kan du läsa mer om vad det kostar att adoptera och om hur det går till.

Välkommen att boka en tid.

Boka tid i Norrtälje


Kattis

Hona
4 år

Kattis är en lugn och gosig tjej. Hon är snäll. Social och vill vara med. Hon fungerar bra ihop med andra katter. Hon är nyfiken och aktiv.

Hon fungerar som innekatt och inne/utekatt.


Tiger

Hona
6 år

Tiger kom till katthemmet för att omplaceras.

Tiger är en nätt liten tjej, som är väldigt kelig och sällskaplig. Hon fungerar ihop med andra katter, men vill nog helst vara ensamkatt. Hon är lättstressad, så hon söker ett lugnt hem utan barn.

Hon fungerar som innekatt och inne/utekatt.


Sveden

Hane
4 år

Sveden har haft ett hem som ung, men levt på egen tass under 1-2 år. Han fångades in av en familj och dumpades hos katthemmet. "Ta honom eller så skjuter vi honom".

Sveden har varit en underbar styvpappa till de kattungar vi hade under hösten. Han är nyfiken och lekfull. Vill gärna ha en kompis i sitt nya hem. Någon som vill sova med honom och umgås. Sveden är en gosig kisse, men fortfarande lite osäker på händer. Han nosar på oss och tar godis. Han är alltid med och övervakar oss när vi arbetar. Bara en tidsfråga innan han ska gosa med oss.

Han fungerar som innekatt, men han skulle tycka att det skulle vara väldigt trevligt att kunna vara ute på en innätad balkong eller få gå ut.


Keso

Hane
4 år

Keso har hållit till en längre tid hos en familj, som inte välat mata honom för att de var osäkra på om han hörde hemma någonstans. Men han blev magrare med tiden och tufsig, full med fästingar och en dag dök han upp och var väldigt skadad.

Keso är en nyfiken kille. Snäll och gosig, fortfarande lite osäker på snabba rörelser. Fungerar bra ihop med andra katter, men han är inte beroende av en kompis. Vill gärna ha tillgång till utevistelse.


Alice

Hona
12 år

Alice har bott i samma hem i hela sitt liv, men trivdes inte när det tillkom barn. De försökte i flera år, men hon vantrivdes mycket, så de beslutade med stor sorg att omplacera henne.

Alice är en mycket mjuk och rar tjej. Gosig. Hon har haft tillgång till att gå ut i sitt första hem, men hon skulle fungera bra som innekatt. Hon söker ett lugnt hem utan barn. Hon fungerar bra ihop med andra katter.


Tigger

Hane
5 år

Tigger är en snäll mjukis, men som är otrygg i människors sällskap. Han är mycket snäll i grupp med andra katter. Sover gärna med andra katter.

Fungerar som innekatt, men kan med fördel få tillgång till utevistelse. Önskar gärna en eller flera kattkompisar i sitt nya hem. Ett hem utan små barn är att föredra.


Annti

Hane
5 år

Annti är en osäker mysgubbe. Han är mycket snäll i grupp med andra katter. Lugn och trygg. Sover gärna i en hög med andra katter om han får. Vill vara med och se vad som händer. Är dock väldigt skeptisk mot händer. Har man händerna på ryggen kan han både gosa och buffas.

Fungerar som innekatt, men kan med fördel få tillgång till utevistelse. Önskar gärna en eller flera kattkompisar i sitt nya hem. Kanske ett hem utan små barn är att föredra, men inget måste.


Marvel

Hane
3 år

Marvel kom till katthemmet tillsammans med en större kattgrupp på grund av att husse inte hade koll på katternas förökning eller kunde erbjuda dem mat.

Marvel är mjuk och snäll. Nyfiken och vill gärna vara där man är och se vad man gör. Han behöver lite tid för att lära känna nya människor. Han är fungerar bra i grupp.

Han behöver en kompis i sitt nya hem. Han fungerar bra som innekatt, men har inga problem att ha tillgång till utevistelse när han är mogen.

Van vid hund.


Harsyra

Hona
3 år

Född och uppvuxen i ett stall. Hela familjegruppen skulle skjutas av och de fick komma till katthemmet.

Harsyra är en mjuk och snäll tjej. Hon behöver tid att lära känna nya människor. Hon är fungerar bra i grupp. Hon är lekfull.

Hon behöver en kompis i sitt nya hem. Hon fungerar bra som innekatt, men har inga problem när hon är mogen att ha tillgång till utevistelse.

 

 


Smulan

Hona
2 år

Smulan har bott i en barnfamilj där allergi utvecklades och Smulan kom till katthemmet för omplacering.

Smulan är en pigg och glad tjej. Hon är busig och gillar att smyga. Hon sover vid fotändan av sängen på nätterna. Hon gillar att vara med där alla är, men lite på håll. Hon är kelig och rar, men är inte jätte förtjust i att bli buren. Hon fungerar bra ihop med andra katter, men är samtidigt självständig.

Hon skulle inte ha något emot att få tillgång till utevistelse.

 

 


Pärla

Hona
3 år

Pärla Hittades nästan död ute tillsammans med tre ungar som var en vecka gamla. Hon hade fått en kraftig inflammation i livmodern efter förlossningen och hade hög feber. Hade hon inte hittats när hon gjorde, så hade både hon och ungarna avlidit.

Pärla är en lugn och trygg tjej. Väldigt kelig och vill vara med. Hon kan vara ensamkatt, men fungerar också bra ihop med andra katter.

Hon kan vara både innekatt eller ha tillgång tillutevistelse.

 

 


Madde

Hona
6 år

Madde kom till katthemmet tillsammans med en större kattgrupp på grund av att husse inte hade koll på katternas förökning eller kunde erbjuda dem mat. Madde är en av ursprungshonorna, så hon har ett par kullar bakom sig. Hon är lugn och trygg, men lite misstänksam mot nya personer. Hon fungerar väldigt bra i grupp med andra katter. Hon önskar ett hem utan mindre barn. Fördel om det finns minst en katt i hushållet. Hon är väldigt nöjd som innekatt, men så klart att få gå ut inte är helt fel.

Hon är van vid hund.

 

 


Märta

Hona
5 år

Märta hade setts ute under en längre tid när man kontaktade katthemmet. Hon hade då en kull kattungar och hon hade en ful svansskada, vilket resulterade i en amputation. Hon har även förfrusit öronen när hon levt som hemlös.

Märta är en lugn, trygg och rar hona. Hon är en mammakatt, som tagit hand om flera moderlösa kattungar tillsammans med sina egna två på katthemmet. Hon har haft ett hem innan hon blev hemlös. Märta är självständig, men har inget emot sällskap av en eller flera andra katter. Hon är kelig och faktiskt lite busig 🙂

Hon har haft det tufft ute och är väldigt nöjd som innekatt, men att kunna gå ut på en balkong skulle inte vara helt fel. Det utesluter så klart inte ett hem som erbjuder tillgång till utevistelse.

 


Strössel

Hona
2 år

Strössel och hennes syster kom till katthemmet efter att deras ägare inte längre tog hand om dem. En granne upptäckte systrarna i sin vedbod och då hade den ena fått en kull och den andra skulle snart ha sin.

Strössel är lugn, snäll och lite försiktig. Behöver tid att få bygga upp ett förtroende för nya personer. Hon fungerar bra i grupp och sover gärna tillsammans med någon annan katt. Hon är inte bunden till någon katt på katthemmet, men vill gärna ha en kompis i sitt nya hem.

Hon kan vara en ren innekatt, men tillgång till utevistelse skulle fungera när hon är mogen.

 


Maruschka

Hona
4 år

Maruschka lämnades kvar när hennes ägare flyttade. Hon bodde på egen tass i drygt ett år innan grannar upptäckte henne kontaktade katthemmet och hon och en annan katt kom till katthemmet.

Maruschka är lugn och snäll. Lite misstänksam mot nya människor. Hon behöver tid för att börja lita på människor igen. Hon vill gärna ha en kompis i sitt nya hem.

Hon är nöjd som innekatt, men det hindrar inte att hon får tillgång till utevistelse.


Martina

Hona
7 månader

Martina är född ute och kom in tillsammans med sin mamma Märta och bror Mantin.

Hon är lite försiktig och behöver några minuter för att värma upp när hon träffar nya personer, men hon är nyfiken och lekfull. Hon vill gärna ha en kompis i sitt nya hem. Hon gillar att sova med Sveden här på katthemmet och stångas på honom.


Marina

Hona
1,5 år

En svart skönhet som lämnades kvar när ägaren flyttade... Hon har varit på egen hand i 8 månader. Hon fick en kull i oktober som avled innan hon upptäcktes och hann fångas in.

Hon är en mjuk och rar liten hona. Nyfiken och försiktig på samma gång. Hon tänker inte öppna sitt hjärta och släppa in någon förrän hon är helt säker på att det går att lita på dem! Hon fungerar bra ihop med andra katter.

Hon fungerar bra som innekatt, men kan med fördel få tillgång till utevistelse när hon är mogen.

harriette

       
Harriette
Hona
6 år

Harriette har levt ute i flera år och fått ungar. En sommargäst ville att katthemmet skulle ta hennes unge när de skulle åka hem. De hade matat dem under sin semester. Katthemmet tar inte emot kattungar utan sin mamma, så Harriette kom till katthemmet. Hon har haft ett hem tidigare i sitt liv. Hon är lite skeptisk när hon träffar nya människor, men hon är väldigt snäll. Hon är lugn och trygg. Snäll med andra katter, men kan flytta som ensamkatt.

 

Katter som vill flytta tillsammans

Vi har några katter söker hem tillsammans med sin bästis. Två katter betyder inte att det är mer jobb än det är att ha en katt. Plus att de har sällskap av varandra. De jagar varandra, myser ihop och tvättar varandra. De är aldrig ensamma när du är på jobbet!

Oranj
Oranj
Väskan
Väskan
Oranj
Oranj
Väskan
Väskan


Väskan och Oranj

Hona och hane
9 år och 12 år

Oranj och Väskan kom till oss för att bo på pensionat tillsammans med en tredje kisse, Molnet, men det slutade med att ägaren inte kunde hämta dem och katterna övergick till katthemmet för att hitta ett nytt hem åt dem.

Efter en tid på katthemmet blev Molnet snabbt väldigt dålig och det visade sig att han hade akut njursvikt och han fick somna.
Oranj och Väskan har fortsatt hålla ihop.

Oranj har haft problem med ett öra. Det visade sig först som en öroninflammation som vi behandlade, men den kom snabbt tillbaka. Nya prover och vi provade en ny medicin, vilket gjorde Oranj bra ett tag, men sedan blev han kladdig i örat och vi gick börja om.

En polyp hittades och den togs bort. Den skickades på analys och det visade sig att den var elakartad… Det skulle gå att operera bort tumören, men det skulle innebära en mycket stor operation där hela örat, hörselgång, hörselorganet och kringliggande vävnad skulle tas bort… Att säga att det är halva huvudet som ska opereras bort är att ta i, men det är snudd på!!

En mycket stor och riskabel operation för en 12-årig katt, som om även om operationen skulle gå bra kanske ändå inte får bort hela tumörvävnaden. Tiden efter operationen skulle vara mycket tuff och smärtsam. Vi har därför, tillsammans med veterinären, beslutat att inte utsätta Oranj för det eftersom utsikten är dålig trots operationen.

Oranj mår bra just nu. Han är pigg, gosig och busig. Vi söker därför ett hem som kan tänka sig att ta hand om Oranj hans sista tid som vi inte alls vet hur lång den är. Det kan vara några månader eller flera år. Inget som går att förutse.

De är lugna och mycket keliga katter.

Adoption sker av Väskan, medan Oranj kommer förbli en katthemskatt men placeras som en omvårdnadskatt.

De skulle trivas som innekatter. Hemmet bör inte vara för stökigt.

Boka tid i Norrtälje