Våra katter

Kattvisning sker endast efter tidsbokning.

Observera att vi har fler katter på katthemmet än vad som finns på hemsidan.

Vi har oftast kattungar på katthemmet, men inte alltid. Kontakta oss för hur det ser ut just nu. Bilder på våra kattungar läggs inte ut på hemsidan, utan vi vill att man bokar tid för att besöka oss vid intresse.

Just nu har vi kattungar på katthemmet

Vi adopterar inte ut ensamma kattungar vid 12-veckors ålder, utan 12-veckorskattungar flyttar alltid två och två, tillsammans med en vuxen katt eller till ett hem där det redan finns minst en katt i passande ålder.

Vill du bara ha en katt ska du vara inställd på att du kommer att bli rekommenderad att titta på en katt från 8 månaders ålder och uppåt. En del individer trivs inte som ensamkatter medan det fungerar för andra och detta är något som vi tar stor hänsyn till när vi placerar ut en katt som ensamkatt.

Tänk på att en kattunge snabbt blir vuxen och att du planerar för att vara kattägare i 15-20 år framåt.

Varför inte välja en äldre katt?
En äldre katt kräver mindre av dig och ger så mycket mer.
En äldre katt stökar inte till eller förstör lika mycket i hemmet som en kattunge.
En äldre katt kan vara lättare att ta hand om än en yngre katt och en äldre katt har ofta varit med om mycket och är oftast mycket tacksamma.
De är mer än nöjda med att vara ensamkatt och även med att vara innekatt.
En äldre katt har en redan utvecklad personlighet – du ser vad du får!

Vi får ofta höra att man vill köpa en kattunge för att man menar att man vill forma en kattunge och att det skulle gå mycket bättre än det skulle gå med en äldre katt, men ålder har inget att med saken att göra. Vi fokuserar på att rätt katt ska hamna i rätt hem. Då trivs alla 🙂

Många kanske väljer bort en äldre katt för att det känns jobbigt att ge bort sitt hjärta till en katt som man förlorar tidigare till skillnad från en ung katt, men om du skulle kunna tänka dig att ge en äldre katt några underbara år hos dig skulle du aldrig ångra dig! Vi lovar! Läs här om de äldre katter som flyttat.

Om du är intresserad av att titta på våra katter är du välkommen att boka in dig på en visning, då får du chans att träffa de katter som är aktuella och som passar in i just ditt hushåll. Vi är mycket noga med att rätt katt ska komma till rätt familj. Om du bara är nyfiken och går i kattköpartankar så är det helt okej att boka in dig på en visning för att få med kött på benen 🙂

Vi har många fina katter som är blyga för nya personer, men fungerar väldigt bra ihop med andra katter. Är du ute speciellt efter en kamrat till din befintliga katt, så har du hittat rätt! Oftast finner katterna varandra väldigt fort, men det tar lite längre tid för dem att lära känna sina nya människor, men ofta släpper det snabbt när den nya katten härmar den befintliga katten.

Här kan du läsa mer om vad det kostar att adoptera och om hur det går till.

Välkommen att boka en tid.

Boka tid i Norrtälje

Grön tass betyder att katten är helt tam och kelig.
Tid att anpassa sig: 1-3 månader i ett nytt hem.

Gul tass betyder att katten är lugn i människors sällskap, lekfull, tar godis ur handen och börjar kunna klappas, men behöver mer tid för att lita på nya människor.
Tid att anpassa sig: 3-6 månader i ett nytt hem.

Röd tass betyder att katten är osäker när den träffar nya människor, men kan ta emot godis som erbjuds. Vågar ännu inte bli klappad, men vill vara med där vi är, och behöver mycket mer tid för att lita på nya människor.
Tid att anpassa sig: 3-12 månader i ett nytt hem.


Zuma

Hona
7 år

Zuma kom till katthemmet för att omplaceras.

Zuma är en lugn och snäll katt. Hon söker ett lugnt och stillsamt hem utan stora förändringar. Hon vill väldigt gärna vara med och hon är kelig. Dock går hon lätt upp i stress här på katthemmet och vid miljöbyte, vilket gör att hon upplevs som sur. Hon behöver tid på sig för att visa sitt rätta jag.

Hon fungerar bra som innekatt, med eventuell tillgång till en innätad balkong eller liknande.


Muffin

Hona
2 år

Muffin kom in till katthemmet tillsammans med sin mor. De skulle båda avlivas, men kom till katthemmet istället.

Muffin är en väldigt aktiv, social och kelig katt. Hon fungerar bra ihop med andra katter. Hon kan sova med och putsa andra katter, men hon är mer intresserad av att vara med människorna, så hon bör därför inte bli ensamkatt hos någon som är borta mycket. Hon vill vara med. Gillar liv och rörelse. Kan flytta till ett hem med andra katter eller bli ensamkatt. Hon är väldigt kelig. Delar ut kärleksbett när hon blir för uppspelt.

Hon fungerar bra som innekatt, med eventuell tillgång till en innätad balkong eller liknande, men kan utan problem få tillgång till utevistelse.


Milfon

Hane
3 år

Milfon kom in till katthemmet tillsammans med sin mor och bror. Deras ägare hade lite för många katter och behövde hjälp att ordna ett bättre liv för några av katterna.

Milfon är en lugn, mjuk och snäll hane. Han är STOR och väger in på 9,75 kg! Han är försiktig i början och behöver tid på sig för att värma upp för nya personer. Han fungerar bra ihop med andra katter. Han är van att bo i en större kattgrupp, så att bli ensamkatt kanske skulle bli för stor förändring för honom.

Han fungerar bra som innekatt, med eventuell tillgång till en innätad balkong eller liknande, men kan med fördel gå ut.


Dimmon

Hane
3 år

Dimmon kom in till katthemmet tillsammans med sin mor och bror. Deras ägare hade lite för många katter och behövde hjälp att ordna ett bättre liv för några av katterna.

Dimmon är en lugn, mjuk och snäll hane. Försiktig i början och behöver tid på sig för att värma upp för nya personer. Han fungerar bra ihop med andra katter. Han är van att bo i en större kattgrupp, så att bli ensamkatt kanske skulle bli för stor förändring för honom.

Han fungerar bra som innekatt, med eventuell tillgång till en innätad balkong eller liknande, men kan med fördel gå ut.


Ariel

Hona - Maine Coon med stamtavla
6 år

Ariel kom in till katthemmet tillsammans med sina två vuxna söner. Deras ägare hade lite för många katter och behövde hjälp att ordna ett bättre liv för några av katterna.

Ariel är en lugn, mjuk och snäll hona. Försiktig i början och behöver tid på sig för att värma upp för nya personer. Hon fungerar bra ihop med andra katter. Hon är van att bo i en större kattgrupp, så att bli ensamkatt kanske skulle bli för stor förändring för henne.

Hon fungerar bra som innekatt, med eventuell tillgång till en innätad balkong eller liknande, men kan med fördel gå ut.


Kizzen

Hona
4 år

Kizzen kom in till katthemmet tillsammans med sin dotter. De skulle båda avlivas, men kom till katthemmet istället.

En lugn, mjuk och snäll hona. Fungerar bra ihop med andra katter. Kan flytta till ett hem med andra katter eller bli ensamkatt. Hon är väldigt kelig.

Hon fungerar bra som innekatt, med eventuell tillgång till en innätad balkong eller liknande, men kan utan problem få tillgång till utevistelse.

 


Göran

Hane
1 år

Göran är född ute och kom till katthemmet med två systrar.

Göran är lugn och snäll. Han gör inte mycket väsen av sig för att han är osäker på våra avsikter. Han fungerar otroligt bra ihop med andra katter. Lekfull. Han vill ha en kattkompis i sitt nya hem.

Han fungerar bra som innekatt, med eventuell tillgång till en innätad balkong eller liknande. Han kan gå ut först när hon är helt mogen.


Teddy III

Hane
6 år

Teddy lämnades kvar när ägaren flyttade...

Teddy är lugn och snäll. Han är trygg trots att han är osäker på våra avsikter. Han är mycket snäll med andra katter och de söker sig till honom just för att han är trygg.

Han skulle passa i ett hushåll utan små barn där det finns andra katter.

Han fungerar bra som innekatt, med eventuell tillgång till en innätad balkong eller liknande. Han kan gå ut först när hon är helt mogen.

 


Skilla II

Hona
1,5 år

Skilla är född på en soptipp. Skilla, hennes syskon och mamma matades av en äldre herre som bodde i närheten. När han avled skulle LS skjuta alla katterna. Flera No-Kill katthem gick in och hjälptes åt. Fyra katter kom till Norrtälje katthem.

Skilla är lugn och snäll. Nyfiken. Lekfull. Det går att klappa henne och hon är väldigt kelig. Det går nästan att lyfta upp henne, men hon behöver lite mer tid att slappna av helt. Hon umgås och sover ihop med Ossian.

Hon fungerar bra som innekatt, med eventuell tillgång till en innätad balkong eller liknande. Hon kan gå ut först när hon är helt mogen.

 


Måna

Hona
1,5 år

Måna är född på en soptipp. Måna, hennes syskon och mamma matades av en äldre herre som bodde i närheten. När han avled skulle LS skjuta alla katterna. Flera No-Kill katthem gick in och hjälptes åt. Fyra katter kom till Norrtälje katthem.

Måna är lugn och snäll. Hon är fortfarande lite osäker på händer, men om hon ligger bredvid Vitnos är hon trygg och vågar mer. Hon umgås och sover ihop med Vitnos.

Hon fungerar bra som innekatt, med eventuell tillgång till en innätad balkong eller liknande. Hon kan gå ut först när hon är helt mogen.


Vitnos

Hona
1,5 år

Vitnos är född på en soptipp. Vitnos, hennes syskon och mamma matades av en äldre herre som bodde i närheten. När han avled skulle LS skjuta alla katterna. Flera No-Kill katthem gick in och hjälptes åt. Fyra katter kom till Norrtälje katthem.

Vitnos är lugn och snäll. Nyfiken. Lekfull. Tar godis ur handen. Det går att klappa henne, men hon behöver lite mer tid att slappna av helt. Hon umgås och sover ihop med Måna.

Hon fungerar bra som innekatt, med eventuell tillgång till en innätad balkong eller liknande. Hon kan gå ut först när hon är helt mogen.


Albus

Hane
2 år

Albus är född ute och kom till katthemmet som 3 månaders kattunge. Han adopterades senare till en familj och bodde hos dem i cirka 8 månader, men en äldre hona i hushållet accepterade inte hans närvaro så Albus fick komma tillbaka.

Albus är en nyfiken och lekfull kille. Han är fortfarande väldigt osäker på nya människor, men han vill vara med och om han får tid på sig så sover han i sängen och är med i soffan.
Han önskar en kamrat i hyfsat samma ålder som vill leka och brottas.

Han fungerar bra som innekatt, med eventuell tillgång till en innätad balkong eller liknande. Han Kan gå ut först när han är helt mogen.


Hedblomster

Hona
7 år

Född och uppvuxen i ett stall. Hela familjegruppen skulle skjutas av och de fick komma till katthemmet.

Hedblomster är en trygg och lugn hona. Fungerar bra med andra katter, men är inte jätte beroende av en kompis, men skulle inte säga nej tack om det fanns andra katter i hushållet.

Fungerar bra som innekatt. Skulle gilla tillgång till en innätad balkong eller liknande. Kan gå ut när hon är mogen.


Hjärtstilla

Hona
3 år

Född och uppvuxen i ett stall. Hela familjegruppen skulle skjutas av och de fick komma till katthemmet.

Hjärtstilla är nyfiken, men samtidigt försiktig. Hon är väldigt snäll och behöver tid på sig för att lära känna sina nya människor. Hon fungerar bra ihop med andra katter och skulle gärna vilja ha en kattkompis i sitt nya hem.

Fungerar bra som innekatt. Skulle gilla tillgång till en innätad balkong eller liknande. Kan gå ut när hon är mogen.


Annti

Hane
5 år

Annti är en osäker mysgubbe. Han är mycket snäll i grupp med andra katter. Lugn och trygg. Sover gärna i en hög med andra katter om han får. Vill vara med och se vad som händer. Är dock väldigt skeptisk mot händer. Har man händerna på ryggen kan han både gosa och buffas.

Fungerar som innekatt, men kan med fördel få tillgång till utevistelse. Önskar gärna en eller flera kattkompisar i sitt nya hem. Kanske ett hem utan små barn är att föredra, men inget måste.

 


Harsyra

Hona
3 år

Född och uppvuxen i ett stall. Hela familjegruppen skulle skjutas av och de fick komma till katthemmet.

Harsyra är en mjuk och snäll tjej. Hon behöver tid att lära känna nya människor. Hon är fungerar bra i grupp. Hon är lekfull.

Hon behöver en kompis i sitt nya hem. Hon fungerar bra som innekatt, men har inga problem när hon är mogen att ha tillgång till utevistelse.

 

Katter som vill flytta tillsammans

Vi har några katter söker hem tillsammans med sin bästis. Två katter betyder inte att det är mer jobb än det är att ha en katt. Plus att de har sällskap av varandra. De jagar varandra, myser ihop och tvättar varandra. De är aldrig ensamma när du är på jobbet!

Boka tid i Norrtälje