Norrtälje kattcenter | katthem | kattpensionat

Adoptera

Boka ett besök med oss och träffa våra katter som är redo för adoption.

katthem kattcenter stockholm norrtälje adoptera katt

Alla våra katter är:
Kastrerade
Grundvaccinerade
Avmaskade
id-märkta; både med chip och med tatuering
Registrerade i SKK
Veterinärbesiktade med intyg
Försäkrade i Agria, som du tar över vid ägarbytet.

Du förbinder dig att

Hålla vaccineringarna uppdaterade
Ha katten försäkrad
Uppdatera katthemmet om katten
Ha katten registrerad i SKK

Priser

Kattunge: 12 veckor till 24 veckor – 3300 kr
Ungkatt: 25 veckor – 12 månader – 2700 kr
Vuxen katt: 2200 kr
Senior 13+ katt: 1600 kr

Vi har några katter söker hem tillsammans med sin bästis. Två katter betyder inte att det är mer jobb än det är att ha en katt. Plus att de har sällskap av varandra. De busar med varandra, myser ihop och tvättar varandra. De är aldrig ensamma när du är på jobbet. Vi adopterar inte ut katter som ensamkatter som ska bo som innekatt och du är borta normal arbetstid.

Vi adopterar inte ut kattungar vid 12-veckors ålder som ensamkatt, utan 12-veckorskattungar flyttar två och två, tillsammans med en vuxen katt eller till ett hem där det redan finns minst en katt i passande ålder. Passande ålder är runt 5 år och yngre.

katthem kattcenter stockholm norrtälje adoptera katt
Nisse

Uteslut inte tanken på att adoptera en äldre katt

En äldre katt kräver mindre av dig och ger så mycket. En äldre katt stökar inte till eller förstör lika mycket i hemmet som en kattunge. En äldre katt kan vara lättare att ta hand om än en yngre katt och en äldre katt har ofta varit med om mycket och är oftast mycket tacksamma.

De är mer än nöjda med att vara ensamkatt och även med att vara innekatt. En äldre katt har en redan utvecklad personlighet – du ser vad du får!

Visning av katt

Om du har bestämt dig för att du är redo för en katt, men inte kan ta hem en katt förrän om ett par månader på grund av en resa eller en renovering, vänta då med att komma på en visnings tills efter du är klar med dina åtaganden. När du kommer på en visning och bli kär i en katt vill vi att den flyttar inom en vecka. Det är både för att varje vårddygn som katten finns på katthemmet kostar pengar och många katter står på kö för att få komma in i värmen.

När du kommer på visning får du berätta om dig själv och hur du bor, arbetar, familj och om du har eventuella andra husdjur. På så sätt kan vi presentera de individer som skulle passa bäst in i ditt hushåll, vilket är vårt främsta mål. En katt kan bli 15-20 är gammal, så det är viktigt att man trivs ihop. Det kan göra att vi kanske föreslår ett annat kön/ålder på en katt än du kanske hade tänkt dig. Självklart får du ha önskemål, men lås dig inte vid att du bara ska ha en viss färg, kön eller ålder. Det brukar inte helt sällan sluta med att den katt man blir kär i är någon helt annan än vad man hade tänkt sig från början.

Om du är 70-plussare ser vi helst att du tar en katt som är vuxen.

Det du kan fundera på innan du kommer på en visning är om du har tid och tålamod för att hjälpa en av våra blygisar till att bli en gosig kisse eller om du vill köpa en hyfsat klar katt. Många av våra katter har haft det tufft ute som hemlösa och kan vara skeptiska mot nya människor, men ger man dem tid att landa i ett nytt hem och lära känna sina nya familjemedlemmar, så får man otroligt med kärlek tillbaka.

katthem kattcenter stockholm norrtälje adoptera katt
Drusty och Flemming

Två katter

Flera av de katter vi har på katthemmet har bildat starka band med en annan katt de träffat här och då vill vi inte skapa ett nytt trauma i deras liv genom att sära på dem. Det gör att vissa katter endast flyttar som par. Det är viktigt att den katt som ska flytta till ett hushåll som ensamkatt kan fungera som ensamkatt.

Kattungar under 6 månader adopteras inte ut som ensamkatter. Det kan hämma deras utveckling att växa upp ensamma. De kan lätt få beteendeproblem och även missköta sig för att få uppmärksamhet. Två katter kommer aldrig att vara ensamma. Oftast skapar syskon utan mamma starka band på katthemmet och bör därför inte säras på.

Personalen känner katterna och gör sitt bästa för att para ihop dig och din familj med din nya familjemedlem. Våra katter placeras framförallt i Norrtälje och i Stockholm, men det är inget hinder om du bor längre bort.

Är du intresserad av att komma till katthemmet för att besöka katterna behöver du boka en tid. En visning tar cirka en timma. Det är mycket som vi ska prata om och gå igenom om du är intresserad av att adoptera/köpa en katt av oss.

Du får inte katten med dig när du varit på en visning, utan du behöver komma på ytterligare ett besök.