Adoptera

Boka ett besök med oss och träffa våra katter som är redo för adoption.

katthem kattcenter stockholm norrtälje adoptera katt

Alla våra katter är:
Kastrerade
Grundvaccinerade
Avmaskade
id-märkta; både med chip och med tatuering
Registrerade i SKK
Veterinärbesiktade med intyg
Försäkrade i Agria, som du tar över vid ägarbytet.

Du förbinder dig att

Hålla vaccineringarna uppdaterade
Ha katten försäkrad
Uppdatera katthemmet om katten
Ha katten registrerad i SKK

Priser

Kattunge: 12 veckor till 20 veckor – 2900 kr
(Två kattungar 2 500 kr/st)
Ungkatt: 21 veckor – 12 månader – 2000 kr
Vuxen katt: 1600 kr
Senior 12+ katt: 1100 kr

Vi har några katter söker hem tillsammans med sin bästis. Två katter betyder inte att det är mer jobb än det är att ha en katt. Plus att de har sällskap av varandra. De jagar varandra, myser ihop och tvättar varandra. De är aldrig ensamma när du är på jobbet.

Vi adopterar inte ut ensamma kattungar vid 12-veckors ålder, utan 12-veckorskattungar flyttar alltid två och två, tillsammans med en vuxen katt eller till ett hem där det redan finns minst en katt i passande ålder.

katthem kattcenter stockholm norrtälje adoptera katt
Nisse

En äldre katt kräver mindre av dig och ger så mycket mer. En äldre katt stökar inte till eller förstör lika mycket i hemmet som en kattunge.

En äldre katt kan vara lättare att ta hand om än en yngre katt och en äldre katt har ofta varit med om mycket och är oftast mycket tacksamma.

De är mer än nöjda med att vara ensamkatt och även med att vara innekatt. En äldre katt har en redan utvecklad personlighet – du ser vad du får!

När du kommer på visning får du berätta om dig själv och hur du bor, arbetar, familj och om du har eventuella andra husdjur. På så sätt kan vi presentera de individer som skulle passa bäst in i ditt hushåll, vilket är vårt främsta mål. En katt kan bli 15-20 är gammal, så det är viktigt att man trivs ihop. Det kan göra att vi föreslår ett annat kön/ålder på en katt än du kanske hade tänkt dig. Självklart får du ha önskemål, men lås dig inte vid att du bara ska ha en viss färg osv. Det brukar inte helt sällan sluta med att den katt man blir kär i är någon helt annan än vad man hade tänkt sig från början.

Det du kan fundera på innan du kommer på en visning är om du har tid och tålamod för att hjälpa en av våra blygisar till att bli en gosig kisse eller om du vill köpa en hyfsat klar katt. Många av våra katter har haft det tufft ute som hemlösa och kan vara skeptiska mot nya människor, men ger man dem tid att landa i ett nytt hem och lära känna sina nya familjemedlemmar, så får man otroligt med kärlek tillbaka.

katthem kattcenter stockholm norrtälje adoptera katt
Drusty och Flemming

Flera av de katter vi har på katthemmet har bildat starka band med en annan katt de träffat här och då vill vi inte skapa ett nytt trauma i deras liv genom att sära på dem. Det gör att vissa katter endast flyttar som par. Det är viktigt att den katt som ska flytta till ett hushåll som ensamkatt kan fungera som ensamkatt.

Kattungar under 8 månader adopteras inte ut som ensamkatter. Det kan hämma deras utveckling att växa upp ensamma. De kan lätt få beteendeproblem och även missköta sig för att få uppmärksamhet. Två katter kommer aldrig att vara ensamma. Oftast skapar syskon utan mamma starka band på katthemmet och bör därför inte säras på.

Personalen känner katterna och gör sitt bästa för att passa ihop dig och din familj med din nya familjemedlem. Våra katter placeras framförallt i Norrtälje och i Stockholm, men det är inget hinder om du bor längre bort.

Är du intresserad av att komma till katthemmet för att besöka katterna behöver du boka en tid. En visning tar cirka en timma. Det är mycket som vi ska prata om och gå igenom om du är intresserad av att adoptera/köpa en katt av oss.

Läs gärna all information om hur det går till att adoptera en katt av oss innan du bokar en tid.