Ägaren hittad till Bebbo

I slutet på juli fick jag in en anmälan om en mager tufsig katt som uppehöll sig på Gransätersgatan. Man hade sett den i stort sätt hela vintern, men nu hade den magrat mycket och man var orolig.

Vi gjorde en efterlysning för att kunna hitta en eventuell ägare. En kvinna som sett efterlysningen åkte dit för att se om det var hennes saknade röda katt, men det var det tyvärr inte. Hon beslutade sig då för att ta med sig honom hem eftersom han var mycket mager och det inte fanns plats på katthemmet just då.

Hankatten, som döpts till Bebbo, fick träffa veterinären för en koll och han blev då även kastrerad, Id-märkt och vaccinerad.

Bebbo
Bebbo

 

Efter tio dagar kom en efterlysning ut i katthemsgruppen om en saknad röd hankatt i centrala Norrtälje. Det passade in ganska bra på Bebbo.

Tage
Tage

 

Tage är en hittekatt som levt sitt liv i Norrtälje stad under många år. Han har matats och haft tillsyn, men varit okastrerad och har därför strövat över stora ytor.

Vi är nästan helt säkra på att det är Tage som är Bebbo som hälsat på vid Gransätersgatan. Tage är minst 12-13 år och nuvarande ägaren fick Tage på köpet med sin lägenhet för mindre än ett halvår sedan.

Idag kom Tage/Bebbo till katthemmet och imorgon kommer husse och hämtar honom 🙂

Förra sommaren minns jag att fick vi samtal om en röd katt som hängde vid Åtellet och som verkade hemlös, men när vi åkte dit för att undersöka det så hittade vi ingen katt. Kanske var det Tage de sett?

Tage
Tage

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21