Första veckan med krigarprinsessorna

Hej,
Här kommer en uppdatering om Tauriels (Livia) och Arwens (Leana) första vecka hos oss.
Redan på bilresan hem stod det klart att det är två tjejer med olika temperament. Arwen blev orolig i korgen och gnällde och dreglade. Hon fick sticka upp huvudet ur korgen och få lite gos och då gick det bättre. Tauriel sov som en stock hela resan.

När vi kom hem ställde vi in korgen med tjejerna i köket medan vi lagade mat, Arwen vägrade komma ut, men för Tauriel blev nyfikenheten för stor efter en stund. Hon kom försiktigt ut, kollade läget, åt lite mat och gick på toan. Hon lyckades locka ut Arwen en liten stund.

När vi sen satt och såg på TV så låg Arwen och tryckte i korgen igen, men Tauriel kom ut och kollade läget i det rummet också. Hon ropade på syrran som tillslut vågade sig ut. Vi fick inte komma nära någon av tjejerna MEN när Arwen kollat klart hoppade hon upp i knät på tonårssonen och la sig hos honom. Vi var väldigt förvånade att den blyga tjejen var mest för kontakt. Tauriel ville inte gosas alls.

Tauriel och Arwen
Tauriel och Arwen

 

Efter några dagar och nätter i huset där vi stegvis har introducerat nya rum har de nu tillgång till i stort sett hela huset och det funkar fint. Det vi har märkt är att ha två svarta katter i ett hus med mycket svarta möbler gör att de är i stort sett omöjliga att få syn på. En morgon var bara Tauriel uppe, (vi var lite tidigare än vanligt) och vi letade och letade efter Arwen. Sen kom hon lättjefullt sträckandes på sig fram under en fåtölj (svart naturligtvis) där det finns ett mysigt gömställe, där ingen ser henne.

Våra rutiner har börjat sätta sig, våtmat morgon och kväll (två burkar- en i taget, annars äter Tauriel som alltid är först upp allt och Arwen blir utan). Lek med oss och med varandra efter maten, sovstund på eftermiddagen (om någon i familjen har tur får vi vara med), mat och bus på kvällen.

Tauriel
Tauriel

 

Arwen är fortfarande den som mest söker kontakt, Tauriel låter gärna syrran hoppa upp hos oss först och när Arwen börjar spinna kommer också hon.
De är olika på andra sätt också, Arwen sprattlar och vrider sig när hon inte vill gosa mer, men Tauriel blir som en trasdocka så fort man plockar upp henne. Ligger helt avslappnad, och utsträckt, gärna på rygg, Länge…

Tauriel gillar lek med laserpenna, det gör inte Arwen, Arwen klättrar gärna högt, Tauriel ligger under soffan.

Vi är så glada och tacksamma för våra “Krigarprinsessor”

Arwen
Arwen

 _____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670