Id-märkning är bara bäst!

Jag fick en fråga om en katt som verkade vilsen i Snesslingby och jag la ut en förfrågan i katthemmets facebookgrupp om någon kände igen den. Under tiden skulle upphittaren försöka fånga in katten och komma med den till katthemmet för att kolla id, men det var inte så lätt eftersom katten var blyg och de kunde inte komma mer än någon meter från katten. Men de skulle jobba på saken.

Det är skönt att veta att det är så många som bryr sig, men det blev lite väl ivrigt när alla försökte hjälpa till. Familjen, som bor där katten höll till, fick påhälsning när de låg och sov halv tolv på natten av några som letade efter katten och ville ta reda på om det var deras saknade katt.

Min tanke med informationen som läggs ut är att den ska hjälpa katter hitta hem till sin familj igen. Inte att de som undrar om en vilsen katt ska bli störda eller anklagade för att inte se till att allt som kan göras för katten i fråga görs.

Jag vet hur det känns att sakna en katt och undra vad som hänt den… Att hålla ett fast grepp om hoppet om att den ska hittas. Att man ska få hålla den i sin famn igen och höra den kurra. Jag kan förstå att tanken på att om det eventuellt kan vara min katt som hittats kan göra att man blir ivrig, men snälla, om man saknat sin katt en längre tid så finns det ingen anledning att man inte kan vänta tills en mänsklig tidpunkt att ta reda på om det är min katt eller inte. Eller vänta på att katten fångas in och id kan kollas.

Vilsen katt
Vilsen katt

 

Ikväll lyckades man få fatt på kissen, som varit blyg trots att den sökte kontakt, och kom med den till katthemmet. Den var mager och tovig, i övrigt mådde den bra och det visade sig snabbt att den var id-märkt 🙂 Både tatuering och chip!

Katten heter Star och har varit borta sedan augusti -14. Hon hade tagit sig nästan fem kilometer från sitt hem i Bergshamra. Ägaren är kontaktad och är överlycklig! 🙂

Star
Star

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21