Id-märkningsmani!

Vi har gått lite till överdrift med att id-märka en av katterna på katthemmet… En av katter har nämligen lyckats bli, inte bara dubbelmärkt, som alla våra katter blir, utan kvadrupelmärkt…!?

En helsvart (att tillägga är att vi haft ungefär 20 helsvarta ungkatter vid ett och samma tillfälle under hösten) hankatt blev kastrerad och id-märkt i november och av någon anledning gjordes tatueringen då i “fel” öra.

När jag skulle plocka fram hankatter som skulle kastreras, ur en drös av svarta katter, tittade jag på otatuerade vänster öron i första hand och halvdussinet kom till veterinären. Där blev de undersökta och sövda.

Alla tatuerades (i rätt öra) och blev chippade. En efter en hamnade de under kniven och blev av med bollarna. När denna svarta hankatt hamnade framför mig för att bli rengjord och få håret på pungen bortplockat, så upptäckte jag att han inte hade några kulor… Stort frågetecken! Jag dubbelkollade att det var en hane som låg framför mig. Var han kryptorchid? Vilket inte är jätte vanligt alls på katt tycker jag. Jag kan räkna de hanar som haft en kula som inte ramlat ner på en hand och då har vi kastrerat många hankatter!

Sen upptäcktes tatueringen i höger (fel) öra och vi förstod att han redan blivit kastrerad… Ja, SKK fick lite huvudbry när jag kontaktade dem för att förklara och även höra hur vi skulle registrera denna katt, som inte bara har hängslen och livrem, utan även dubbelhäftande tejp, för att inte tappa byxorna!

SKK’s kommentar: “Han är helgarderad, id-märkningsmässigt, om han någon gång skulle springa bort :)”

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670