Inte uppdaterat på länge

Jag har inte uppdaterat ordentligt på länge och det har gjort att flera mailat och frågat hur allt går och hur jag mår.

Bloggen har funnits i lite över tio år och jag har haft som vana att skriva varje dag. Både för att uppdatera alla som vill veta vad som händer, men det har också varit ett bra sätt för mig att bearbeta dagen och ventilera mina känslor och tankar.

Sista året har varit det tuffaste året hittills i katthemmets historia. Jag trodde inte att saker och ting kunde bli tuffare än det varit, men tydligen kunde det bli det…

Covid-19 har gjort att vår största inkomstkälla, pensionatet, blev noll i och med att ingen åkte bort. Vi hade inga gäster alls under förra året. Vid påsk i år hade vi några gäster för första gången sedan Covid-19 drog igång.

Vi har inte kunnat ha några öppet hus, loppis eller andra event som drar in pengar till verksamheten. Det känns i kassan.

Katter i nöd är det aldrig brist på tyvärr… 🙁

Arbetsbelastningen var extremt hög under senaste året. Dubbelt så många katter än vanligt har passerat genom katthemmet. Det som visat sig vara det positiva med Covid-19 är att fler katter fått nya hem än tidigare. Det har gjort att boendetiden minskat radikalt för katterna och det har också gjort platser blivit lediga fortare. Vi har därmed kunnat ta in fler behövande katter än tidigare. Vem kan säga nej till en katt i nöd?

Det kräver sitt i både arbete och engagemang. Det är roligt samtidigt som det tröttar ut och återhämtning blir svår att få till. Personal har fått sluta eftersom ekonomin inte kan klara av den kostnaden. Arbetsbelastningen ökar mer. Jag klagar absolut inte. Jag älskar att jobba och älskar det jag gör.

Det som har varit väldigt tufft senaste månaden är att några personer/kunder har varit oförstående och väldigt påfrestande för mig att hantera, vilket gjorde att jag bröt ihop flera gånger och började ifrågasätta om jag skulle fortsätta med katthemmet… Jag har känt så tidigare när det varit extremt tufft, men jag har snabbt hittat tillbaka till min drivkraft. Jag brinner för katterna, men människor gör allt så svårt och onödigt komplicerat…

Jag kommer uppdatera så sakta med det som hänt under maj.

Cecilia
Cecilia