Kan det bli mer fel?!

Ibland blir det bara så fel. Så fel att man bara vill få det ogjort och när man inser att det inte går, så vill man bara försvinna i ett hål. I det här fallet blev det så tokigt att jag först ville kräkas, börja gråta och sedan försvinna i ett mörkt djupt hål…

Jag hade en katt inbokad på trim på eftermiddagen och när vi skulle börja så krånglade min rakapparat. Jag fick inte igång den. Det var något glapp i sladden. Jag tog fram en annan mindre trimmer som är för mindre jobb. Typ tassar och sånt,  men den har aldrig varit något bra. Det fungerade inte alls på kattens päls.

Jag pratade med matte om vi skulle behöva boka om tiden, för att jag skulle inte kunna raka ner kisse utan redskap. Matte berättade att kisse hade en ordentlig tova mellan frambenen som sträckte sig upp mot halsen och ner en bit på bröstet. Vi bestämde att jag skulle ta bort den så han slapp den tills jag kunde få rakapparaten lagad och de kunde komma tillbaka.

Matte assisterande medan jag klippte. Allt gick jättebra och jag jobbade mig igenom tovan. Det är pilligt när tovan sitter precis intill huden. Det ger inte mycket utrymme för fel.

Efter ett tag började kisse protestera lite, men han låg stilla. Han blev tillslut sur och nafsade efter mig, men efter att han fått gömma ögonen så blev han lugn och jag kunde få bort tovan efter en hel del pill.

När jag sedan skulle ta bort en liten tova bakom örat, så spratt han till och innan jag hann fatta något så hade jag klippt honom i örat!
– Nej! Nu blev det hemskt jätte fel!

Det blödde ingenting först. Jag kunde tydligt se att det blivit ett snitt på 2,5 cm. Sen började det blöda. Vi höll örat under tryck tills det slutade blöda.

Jag ringde till veterinären och hörde med dem om vad man brukar göra. Stoppa blödningen är första steget. Andra är att sätta ihop örat igen. Det gjordes med suturlim. Som är istället för stygn. Super starkt. Används för att stänga operationssåret på magen på honkatter efter kastrering.

Sen ska kisse komma tillbaka på onsdag och träffa veterinären när han är här för att se hur det läker.

Jag blev totalförlamad i två sekunder efter att jag såg vad som hänt. Jag var lugn genom hela processen med att fixa den skada som jag orsakat. När allt var klart och jag bett om ursäkt sjuttioelva gånger och matte lugnt svarat mig:
– Olyckor händer.
Så ville jag bara kräkas, börja gråta och försvinna i ett mörkt djupt hål!

Lux
Lux

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21