Läskig sanning

Idag kastrerade vi tre katter från en gård där man inte längre är verksamma på grund av ålder. Att kastrera en katt kan de inte stava till tyvärr. En granne uppmärksammade att det sedan länge pensionerade paret hade två honor och en hane som inte var kastrerade och gick in och styrde upp så att katterna skulle bli kastrerade. Eftersom det äldre paret fick veta att det var gratis så gick de med på att kastrera katterna, men det var grannen som betalade katthemmet. Jag hade bjudit på det bara det inte blir fler oönskade katter.

Nåväl, det jag fick berättat för mig av grannen var att dessa människor haft katter i alla tider, och då pratar vi om att de kanske arbetat på sin gård i 60 år, och det man gjorde var att slå ihjäl kattungar när de föddes, vilket var väldigt vanligt på bondgårdar förr och är fortfarande på vissa håll idag. Sen ska vi inte prata om hur man gick till väga för att döda katterna…

Denna uppgift föll då naturligtvis på mannen och han slog motvilligt ihjäl de nyfödda kattungarna… Men någon gång då och då ville frugan behålla en kull för att “det var så gulligt att ha kattungar” och sedan när ungarna inte var gulliga längre så skulle de tas om hand! Det var bara det att mannen tyckte att det var ju så mycket tuffare att slå ihjäl halvstora kattungar än nyfödda, men han gick med på det och utförde dådet. Jag kan inte ens föreställa mig antalet kattliv som släckt på detta sätt. Inte bara på denna gård, utan man kan fundera vidare på antalet i kommunen och vidare i länet och även i Sverige?!

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21