Spring och bus

Vattnet kom tillbaka nu på förmiddagen 🙂 Precis när vi började komma in i de nya rutinerna. Men jätte skönt att få sätta på en tvättmaskin.

Snickeriarbetet fortsätter. Ralle har koll på allt som vanligt.

Ralle i 7:ans bås
Ralle

  
 
Jag fogade, spacklade och målade lite till inne nian medan Ann städade.

Ann

 

Några av de gamla hyllorna som blivit målade har hamnat på plats. Plastmatta ska sättas på foderhyllan med uppvik, så det blir lätt att hålla rent. Golvet ska målas och när det är klart kan katterna flytta tillbaka in. 

Nian

 

Rose har intagit en ny plats och visar tydligt att jag inte ska störa henne. Hon morrade nästan hela tiden när jag målade listerna, men hon låg kvar. Hon tystnade när jag målade, men började morra varje gång jag hämtade färg på penseln.

Rose

 

Ralle kollar att alla som vill komma in i det öppna båset. Alla som kommer ut när deras bås städas är jätte nyfikna och vill in och ta en titt.

Andy och Ralle

 

På eftermiddagen hittade vi Roland och Ralle tillsammans i ett gömme i sjuans bås. Två gamla gubbar som precis träffats.

Roland och Ralle

 

När jag fotograferade dem hörde jag ett dovt morrande. Ralle såg väldigt nöjd ut och Roland såg heller inte allt för besvärad ut fast Ralle tryckt sig in till honom. Jag har inte varit med om att Roland har morrat och tänk på allt som jag har utsatt honom för. Med öronrengöringar och medicinering… Världens snällaste! 

Jag satte på blixten och då kunde jag se vart morret kom ifrån…

Roland och Ralle och en inklämd Rose

 

När Jan satt dit nätet igen, så var jag snabbt framme med penseln och gjorde en strykning.

Katteriet

 

Vi fick in en ny katt idag. En okastrerad hankatt, som lämnats kvar när ägaren flyttade. Grannarna har försökt få ägaren att hämta katten, men hon nekar att katten är hennes. Det är en tam och trevlig katt. Verkar vara ganska ung.

Ny kisse

 

Idag har jag haft hjälp att blogga och svara på mail 🙂

Cecilia och Zelma

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670