Vi fick ett besök en dag…

Hej på er!
Kicken, som vi tog hem från katthemmet var ju hos oss en kort tid innan han gick bort. Han satte djupa spår i våra hjärtan under den korta tiden vi fick ha honom med oss men det är klart uppenbart att katter blir TACKSAMMA över att få komma till ett hem. Han var verkligen världens snällaste kattunge. Tack igen för att vi fick ta hem honom från er 🙂

Ville bara berätta om en annan liten krabat som tagit ett steg in i våra hjärtan. För drygt ett år sedan dök det upp en katt utanför vår altandörr. Han såg ut att vara i fint skick och ingen kan väl slänga ut en långhårig katt? I våra huvuden så var han garanterat någons katt men i och med att han började sitta vid vår altan dag ut och dag in så började vi mata honom. Han var utsvulten. Han började dessutom spendera nätterna under vår enbuske utanför huset och då började vi bli riktigt oroliga.

Efter några dagar kunde vi börja närma oss honom men han var otroligt rädd för snabba ljud och hastiga rörelser. Kallade man på honom så kom han dock till en och det märktes med en gång att han haft ett hem. Han ÄLSKADE att bli klappad. Det var då man kände att hela han var en tova. Något som inte syntes med blotta ögat utan han såg bara “fluffig” ut. Vi trodde han var skadad med tanke på att han var lite halt i sin gång men vi insåg att det var tovorna som gjorde det omöjligt för honom att sträcka ut benen ordentligt.

Vi började leta efter efterlysningar som skulle matcha hans utseende. Satte upp lappar på “upphittad katt”. Ingen verkade sakna denna fina lilla grabb. Till slut åkte min mamma med honom till veterinären för att kolla ifall han hade öronmärkning eller chip. Han hade ingetdera. Hon frågade veterinären ifall det “går bra att ge honom ett hem?”. Han tyckte det lät som en underbar idé. Veterinären rakade honom (han hade sår över hela kroppen då han antagligen försökt dra loss tovorna), kastrerade honom, vaccinerade samt chipmärkte honom. Senare avmaskade vi även honom.

Han kom att kallas för Morris och är idag en underbart kelig grabb som älskar mat, kel, alla husets katter, min mammas hund och han verkar TACKSAM. Tacksam över att ha ett hem och han verkar inte längre ha någon önskan om att gå ut. Han föredrar att ligga och mysa i favoritbädden och leka med leksakerna inne eller med de andra katterna.

Alla katter förtjänar ett hem. Och jag är helt säker på att om de får kärlek så kommer de ge 10x tillbaka.

Fortsätt vara de fantastiska människorna ni är. Ni gör ett fantastiskt jobb!
Många kramar från Frida, Didrik och katterna 🙂

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670