Norrtälje kattcenter | katthem | kattpensionat

Medlemsbrev 2021

Ett år har redan passerat och det är åter dags att förnya ditt medlemskap.
(Det här informationsbrevet (sms) går ut till alla medlemmar oavsett om medlemsavgiften redan är betald eller inte, samt om du är hedersmedlem eller har ett livslångt medlemskap.)

Genom medlemskapet stödjer du vårt arbete att kastrera, vaccinera och placera hemlösa katter till nya varaktiga hem.

Om du vill avsluta ditt medlemskap är vi tacksamma om du meddelar oss detta genom att mejla medlem@kattcenter.se

Inbetalningen sköter du på egen hand och det är för att underlätta för oss rent administrativt, samt att det spar pengar som kan gå till katterna istället. 150 kr för ungdom, 300 kr för vuxen och 200 kr för pensionär.
Du kan även betala via Klarna via vår bokningskalender.
Gå in via länken. Du väljer där vilken medlemsavgift du vill betala och klickar på den. Då står det 30 min och priset på medlemsavgiften.
Välj en ledig tid, vilken som helst, spelar ingen roll du ska inte komma till katthemmet 😉 Sen fyller du i dina uppgifter och betalar via klarna. Bry dig inte om all info om kattvisning osv.

Vanliga vägen att betala:

  • Skriv ditt namn samt ange medlem 2021 som referens på insättningen till
    Bankgiro: 495–5670 eller till
    Swish: 123-161 2001
    Du behöver inte komma ihåg ditt medlemsnummer 😉
Jarl

Katthemmet 2020

2020 har varit ett mycket annorlunda år. Covid-19 har inte bara gjort att katthemmets 10-årsfirande fick ställas in, utan även invigning av de nya lokalerna och nya butiken. Alla planerade öppet hus och loppis för 2020 har fått ställas in eftersom samtliga av katthemmets event lockar många besökare. Det var en stor besvikelse att inte få ha invigning av de nya lokalerna och fira 10-års med pompa och ståt som vi sett fram emot efter allt slit med om- och nybyggnationen.

Vi hade även ansökt om tillstånd för att bedriva ett kattcafé i anslutning till katthemmet, men även det fick läggas på is. Vi hade så många nya planer för 2020 som var tänkta att öka katthemmets inkomster, men samtliga planer involverade så klart många besökare. Grundidén var att man skulle kunna göra en utflykt till katthemmet utan att man ville köpa katt, utan man skulle kunna komma till katthemmet; titta på katter, fika och shoppa i butiken.

Först var det ingen som riktigt visste vad Covid-19 innebar eller vad det skulle göra för verksamheten. Det som märkets först var att alla pensionatsbokningar för vårens lov bokades av. De som bokat för sommarsemestern hade is imagen och hoppades in i det sista att de skulle få resa, men allt ställdes in och då bokades även pensionatsvistelserna av på katthemmets katthotell. Detta gjorde att verksamhetens största inkomst blev i stort sett noll.

Den stora skillnaden som blev därefter var att allt fler katter fick nya hem. Mellan april och september 2020 flyttade dubbelt så många katter om man jämför med samma period under tidigare år. Under juni och juli månad som normalt är väldigt lugna månader, trots att pensionatet vanligtvis är fullbokat, har dessa månader alltid varit vår tid för att ta det lite lugnare. Vi har hunnit jobba ifatt oss på lite olika saker som inte hunnits med under vårens hektiska tid med upphittade mammor med ungar. Under 2020 har denna period varit extremt hektisk. Vi har haft mängder med besökare och många fler katter har fått nya hem.

Hösten har fortsatt i samma anda dock i ett ännu mer hektiskt tempo. I augusti 2020 hade vi nått 2019 antal flyttade katter för hela året. I september hade vi passerat 300 katter som fått nya hem! Det är nytt rekord!

Fördelen med att fler katter fått nya hem är att fler katter fått hjälp snabbare och den kö som normalt finns, för att få komma in på katthemmet, inte har existerat sedan Covid-19, samt att katterna spenderar en mycket kortare tid på katthemmet innan de får ett nytt hem. Vi har inte sett att de som kommer till katthemmet för att adoptera precis har kommit på att det var en bra idé att skaffa katt, utan det är helt vanliga familjer som haft en katt som gått ur tiden.

Oron finns när det pratas om Corona-djur som kommer överges när saker och ting återgår till det normala. Dock är det för oss på katthemmet inget nytt. Detta fenomen finns alltid. Det är fortfarande lätt att skaffa katt och det är även lätt att göra sig av med den när det inte passar längre. Trenden har funnits länge att det inte är en trend, utan en vana.

Nackdelen under 2020 har varit att arbetsbelastningen, som redan är väldigt hög, har tredubblats. Det har gjort att det har varit svårt att komma i kontakt med katthemmet. De allra flesta har varit väldigt förstående med att vi jobbar och sliter hårt.
Vi har även tagit emot flera katter som varit väldigt skadade och haft ett stort vårdbehov.

Katthemmets Facebook har byggt upp ett stort antal följare och våra inlägg har stor spridning. Det är oerhört roligt och vi är tacksamma för det stöd vi har av alla er. En tanke är att katthemmets Youtube kanal också ska byggas upp och få fler följare, så att katthemmet kan tjäna pengar på olika klipp som läggs ut.

När de nya djurskyddsföreskrifterna trädde i kraft 15 juni 2020 märkte vi även en markant ökning på antalet katter som bokades in på kastrering, vilket vi ser som mycket positivt i katthemsbranschen och att det i förlängningen kommer göra mycket stor skillnad för vårt arbete.

Kattkliniken har blivit större under 2020 och efterfrågan på vård till humana priser efterfrågas. Fortfarande är få katter försäkrade, men veterinärkostnaderna har skjutit i höjde sedan riskkapitalbolagen började köpa upp kliniker. Katthemmets kattklinik kommer att expandera under 2021 med fler dagar och öppettider. Klinikens måtto är stöd och spara.

Arbetet fortsätter så länge det finns katter som behöver hjälp.

Tack för ditt stöd!
Ha det gott,
Cecilia, Jan, Ann och alla katterna.


Salwa

Glöm inte bort att du har medlemsrabatter
10 % rabatt i Kattbutiken och på pensionatet på Norrtälje Kattcenter.

Sponsorhuset
Om du handlar via nätet kan både du och Norrtälje Katthem får tillbaka pengar på de nätköp du gör om du går via Sponsorhuset.se sedan handlar du som vanligt. Sponsorhuset registrerar att du gått via dem och pengarna samlas på ditt och katthemmets konto hos Sponsorhuset. Du kan välja att ta ut dina intjänade pengar eller donera dem till katthemmet.

2017 har ni tjänat in lite över sjutton tusen kronor åt katthemmet och 2018 kom vi upp i 38 000 kr! Var med du också.
Det kostar dig inget! Och katthemmet får pengar som kommer till nytta.
www.sponsorhuset.se

Mulle