Norrtälje kattcenter | katthem | kattpensionat

Medlemsbrev 2023

Ett år har redan passerat och det är åter dags att förnya sitt medlemskap.
Det här informationsbrevet (sms) går ut till alla medlemmar, oavsett om medlemsavgiften redan är betald eller inte, samt om du är hedersmedlem eller har ett livslångt medlemskap.

Genom medlemskapet stödjer du vårt arbete att kastrera, rehabilitera och placera hemlösa katter till nya varaktiga hem.

Inbetalningen sköter du på egen hand och det är för att underlätta för oss rent administrativt, samt att det sparar pengar som kan gå till katterna istället.

Vanliga vägar att betala:

  • Skriv Ditt namn + medlem 2023 som referens på insättningen till
    Bankgiro: 495–5670 eller
    Swish: 123-161 2001
    Du behöver inte komma ihåg ditt medlemsnummer.

150 kr för ungdom
300 kr för vuxen
200 kr för pensionär.

Om Du vill avsluta Ditt medlemskap är vi tacksamma om Du meddelar oss detta genom att mejla till medlem@kattcenter.se

Katthemmet 2022

2022 har varit lite mer som ett “normalt” år före Corona. Det har, som vanligt, varit ett tufft år ekonomiskt. Pensionatsinkomsterna började att droppa in igen, när många kattägare vågade sig iväg på semester under juli månad. Även hösten har varit mer “normalbokad” än tidigare.

Katter som behövt komma in till katthemmet och katter som fått nya hem har sett ungefär lika ut som tidigare, med 323 katter inskrivna och 255 katter adopterade.

Vi har ännu tydligare märkt av att våra kastreringskampanjer har gett resultat i kommunen. Under 2022 fick vi in en kattmamma som födde en kull på fyra i en lada i Riala. Vi fick senare in två moderlösa kattungar i juli, en moderlös i slutet av augusti och tre moderlösa i slutet på oktober. Vi har så klart att haft fler mammor och kattungar på katthemmet, men de har varit från andra delar av landet.

Övriga katter som har tagits in på katthemmet har varit vuxna katter där mång har varit i dåligt skick och även många som varit äldre och gått hemlösa i många år. Det har också gjort att vi haft fler utgifter för veterinära åtgärder än vanligt. Vi hoppas på att även den totala hemlösa kattpopulationen minskat i kommunen. Det är självklart svårt att få fram siffror på antalet katter som kan tänkas vara hemlösa i kommunen. Vi kan bara uppskatta att det är en minskning, då samtalen till katthemmet om katter som dyker upp hemma hos någon och är i nöd, minskat rent statistiskt, samtidigt som fler katter är id-märkta och därför kan återförenas med sin familj utan att belasta katthemmets resurser.

Tyvärr märkte vi av att en mängd människor som skaffat katt under Corona ville bli av med dem under sommaren. Många hotade med avlivning om vi inte kunde ta dem, vilket ökade på vår stress eftersom vi inte kunde lösa problemet med de oönskade katterna så snabbt som önskades.

Jag, Cecilia, skrev en debattartikel om detta och den publicerades i NT och plockades upp av flera kattidningar, samt spreds på nätet. Tyvärr ville ingen av de större nyhetsbyråerna publicera artikeln, men lite ljus fick vi på detta problem.

86 katter

Vi tog emot 86 katter från Fisksätra katthem i maj och det var inget planerat, då vi fick meddelande om att vi skulle avlasta dem genom att ta emot flera kattmammor och ungar, men vi fick sedan även veta att de blivit uppsagda från sina lokaler. När vi kom dit uppdagades det att det var total misär på katthemmet, helt osanitärt; på tok för många katter; okastrerade katter som fick föröka sig; sjuka katter med de friska katter och mycket annat. Vi erbjöd därför att ta samtliga katter för att få katterna därifrån, sedan fick vi hjälp av Södertälje katthem (16 st), Stockholms katthem (15 st) och Arboga katthem (5 st) att ta emot katter.

Registrera katt hos Jordbruksverket

Nytt från 1 januari 2023 är att alla katter ska registreras i Jordbruksverkets nya register för katter. Detta kan göras på Jordbruksverkets hemsida med hjälp av bank-ID. Men om du behöver hjälp med detta kan du titta in på katthemmet så hjälper vi dig. Om du har kattens id-nummer/tatuering, ditt bank-id och swish kan vi hjälpa dog registrera på plats hos oss. Annars kan du ladda ner en blankett och fylla i, och skicka in. Kostnaden är då 100 kr.

Systemet har så klart inte klarat av alla som skall registrerar samtidigt, så det har varit mycket strul. Bäst är att vänta några veckor och sedan försöka när det lugnat sig lite. Lite över hundra tusen katter blev registrerad under första veckan efter att registret öppnade.

Några som lämnat oss

Flera av katterna på vår senioravdelning har gått ur tiden; Gonzo, Gustav, Tiffany, Einstein och Pennan.

Ny tjänst tillsatt

Krita arbetar i butiken som värdinna och det är lika mycket uppskattat av henne som av våra besökare.

Krita
Krita


Tack för ditt stöd!
Ha det gott,
Cecilia och alla katterna.

Allt för katterna!

Cecilia och Totte

Katthemmets T-shirt 75 kr

Månadsgivare

Bli månadsgivare och stöd katterna!
Som månadsgivare betalar du 50 kronor i månaden. Nästa steg är 100 kronor i månaden eller annan valfri summa.
Utan våra månadsgivare skulle katthemmet inte överleva en enda månad!

Skapa en automatisk överföring till vårt bankgiro eller direkt till vårt konto. Gärna den 27:e varje månad, så underlättar det för oss att sammanställa insättningarna.

Bankgiro 495-5670.

Vårt konto i Swedbank:
Clearing: 82420
Kontonummer: 39229034

Obs! Ange endast ditt namn som referens. T.ex. Anna Larsson eller A.Larsson om hela namnet inte får plats.

Medlemsrabatter

Glöm inte bort att du har medlemsrabatter
10 % rabatt i Kattbutiken och på pensionatet på Norrtälje Kattcenter.

Sponsorhuset
Om du handlar via nätet kan både du och Norrtälje Katthem får tillbaka pengar på de nätköp du gör om du går via Sponsorhuset.se sedan handlar du som vanligt. Sponsorhuset registrerar att du gått via dem och pengarna samlas på ditt och katthemmets konto hos Sponsorhuset. Du kan välja att ta ut dina intjänade pengar eller donera dem till katthemmet.

Sedan starten 2016 har ni tjänat in lite över 100 000 kr! Var med du också!
Det kostar dig inget! Och katthemmet får pengar som kommer till nytta.
www.sponsorhuset.se

Jupiter