Jag åkte till Uppsala idag med Iris och Gulli för att de skulle vara med i en studie om artros.

Alla i huset har varit sura under natten för att att kattluckan varit låst, men det värsta av allt var nog att maten försvann vill 23-tiden!!!

image
Gulli och Iris

 
Om en blick kunde döda!

image
Gulli

 
Det var lite jam i början av resan från Iris, men hon lugnade ner sig efter så där 20 minuter. När vi passerat Rimbo tyckte Gulli att det passade bra att bajsa lite… Ner med rutorna! Varför luktar det tio gånger värre när de bajsar i bilen än när 50 katter bajsar på katthemmet!?

När vi kommit fram var det dags för test ett och det var att katten skulle gå på en tryckkänslig platta. Den läste av hastighet, hur mycket tryck katten lade på varje tass, hur länge varje tass var i golvet m.m.

Iris var först ut. Hon fick titta sig lite omkring först.

image
Iris

 
Min lilla mini tjockis charmar alla när hon visar sig.

image
Sarah och Iris

 
Hon gick på mattan helt exemplariskt. Ett halvt dussin gånger. De fick jätte bra data.

image
Sarah och Iris

 
Sen var det Gullis tur. Hon var inte lika samarbetsvillig… Varför gå, när man kan ligga och ta det lugnt?!

Lek? Nej. Smask? Nej. Lock och pock? Nej. Inget lyckades få henne att röra på sig!

image
Gulli

 
Näst steg var att Sarah gjorde en klinisk undersökning på båda tjejerna. Iris har sin kroniska förkylning. Annars var allt tipp-topp på dem. Jag fick fylla i livskvalitetsformulär på Iris. Gulli blev struken eftersom vi inte fick någon data från henne på mattan.

Blodprover skulle tagits och om blodprovsresultaten såg bra ut skulle tjejerna fått lugnande och en datortomografiundersökning skulle ha gjorts, men Gulli lyckades fixa så hon slapp och Iris, trots en super prestation på mattan, så ville de inte gå vidare med henne då hennes snuva skulle ge felvärden på blodprover eftersom kroppen är lite triggad av snuvan och då skulle man inte kunna se markörer för eventuell artros.

Vi har flera passande kandidater på katthemmet, men de är för blyga för att kunna vara med på det här sättet. Sarah efterlyser tjocka friska familjekatter med eller utan hälta. Maila mig om din kisse vill vara med i studien, så vidarebefordrar jag dina uppgifter till Sarah.

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21