Norrtälje kattcenter | katthem | kattpensionat

Om katthemmet

Norrtälje Katthem är en ideell förening som hjälper utsatta katter. I första hand är det hemlösa katter, men det kan också vara katter som behöver ett nytt hem för att ägaren inte kan ha kvar katten av någon anledning, katter som kommer via veterinären för att de lämnats in för avlivning eller när det inte finns någon som kan ta hand om katten när husse/matte avlidit.

De som ringer till oss för att de vill omplacera sin katt, så försöker vi i första hand stötta och vägleda dem så att katten inte behöver placeras om. Det kan vara små förändringar som behövs göras för att katten ska trivas bättre, men det kan också vara att ge ägaren kunskap om att en katt som haft tillgång till utevistelse visst kan bli en innekatt när man flyttar till lägenhet.

De hemlösa katter som kommer till katthemmet får precis så mycket tid som de behöver för att utvecklas till en trygg individ. Alla katter kastreras, vaccineras och ID-märks, avmaskas och försäkras. Hittas andra åkommor, så behandlas de. Sedan adopteras de ut till nya kärleksfulla hem, som vi har kontinuerlig kontakt med och stöttar vid behov.

No-Kill-policy

Vi tillämpar en No-Kill-policy och är medlem i SVEKATT, som är ett rikstäckande förbund för alla katters rätt till liv. Även de som är skygga. Inga katter avlivas för att de är skygga eller för att de bott på katthemmet en viss tid! No-Kill betyder inte att en katt som lider ska räddas till varje pris. Om en katt behöver vandra över regnbågsbron hjälper vi till med det.ng

Katthemmet får inga anslag av kommunen

Vi är helt och hållet beroende av våra medlemmar, månadsgivare och de givmilda privatpersoner som stödjer vår verksamhet. Vi försöker söka pengar från olika fonder och stipendier, samt att vi tillverkar olika saker som ljus, grytlappar, kattsängar och pallar som vi säljer till förmån för katthemmet. Vi anordnar också en storloppis tre gånger per år där vi säljer saker som donerats till oss. Vi säljer då även lotter och har ett café med hembakat.

Vi står på julmarknaden i Norrtälje varje år. Vi producerar en almanacka som vi säljer till förmån för katthemmet. Där olika företag köper annonsplatser, som täcker tryckkostnaden. Allt överskott går till verksamheten.

Det är ett ständigt arbete att få in pengar och att få dem att räcka. Det är många fler katter som behöver hjälp än vi kan hjälpa. Utan vårt kattpensionat och butik skulle vi inte överleva.

Stöd ditt lokala katthem!

Norrtälje Katthems bankgiro: 495-5670
Katthemmets swish: 123 161 2001

Medlemsavgift:

Vuxen: 300 kr/år
Pensionär: 200 kr/år
Barn upp till 18 år: 150 kr/år
Läs mer här.

Månadsgivare:
50 kr/katt och månad Läs mer här.

Katthemmets mål:

§ Öka kattens status och värde i samhället, samt öka kunskap, respekt och empati för katten.

§ Skydda, omhänderta, ge vård av hotade, utsatta, skadade och vanvårdade katter.

§ Slå hål på myter om katten.

§ Informera om vikten av att id-märka och kastrera sin katt, samt erbjuda kastrering och ID-märkning.

§ På sikt minska antalet hemlösa och vanvårdade katter.