Hyra kattfälla

Ibland kan det vara så att man behöver få tag på en katt för att kunna kontrollera id-märkning, men man kan inte komma nära katten för att den är försiktig. Det kan vara en skadad och mager katt man behöver få in till veterinären. Det är heller inte helt ovanligt att man inte får in sin egna katt när man ska åka hem efter semestern på landet. Då kan man behöva hyra en kattfälla för att få tag på katten. Om du upptäcker en mager/skadad katt måste du kontakta Länsstyrelsen innan katten fångas in. Ring då 010-223 11 20.

Observera att du inte bara kan fånga in en katt och sedan komma med den för att lämna till katthemmet utan att ha fått klartecken från oss.

Vi hyr ut kattfällor till allmänheten. Det kostar 50 kronor per dygn att hyra fällan och man brukar hyra den i 3-4 dygn till att börja med, men du väljer helt själv.
När du hämtar ut fällan, så får du lämna 500 kronor i pant.

Du måste ha regelbunden koll på fällan. Speciellt om det är väldigt kallt eller varmt ute. Om du skall ställa den någon annan stans än din tomt måste du ha tillstånd av markägaren. Du bör även prata med de som bor i området att du skall använda en fälla och snällt be dem hålla sina katter inomhus.

  • Fällan skall lämnas tillbaka i samma skick som den lånades i.
  • Fällan skall vara rengjord. Om inte debiteras 300 kr.
  • Om fällan skulle gå förlorad blir du återbetalningsskyldig med burens värde på 2300 kr.

 

Foto: Lotin AB
Foto: Lotin AB

Det finns chipläsare att köpa på katthemmet eller i vår webshop för 595 kronor.

Grön tass

Katten är helt tam och kelig, men kan ändå behöva tid när den träffa nya människor.

Tid att anpassa sig

1-3 månader i ett nytt hem.

Gul tass

Katten är lugn i människors sällskap, ibland lekfull, vill inte bli klappad och behöver mer tid för att lita på nya människor.

Tid att anpassa sig

3-6 månader i ett nytt hem.

Röd tass

Katten är osäker när den träffar nya människor. Vågar ännu inte bli klappad, och behöver mycket mer tid för att lita på nya människor.

Tid att anpassa sig

3-12 månader i ett nytt hem.