Trim av katt

Det är Cecilia som trimmar. Cecilia har trimmat hund under flera år. Hon började få förfrågningar om att klippa katt och då oftast äldre katter som ägaren inte ville skulle få lugnande för att rakas hos veterinären.

På kattcenter trimmar vi i första hand katter utan att ge lugnande. Det är inte många som tror att det går att trimma en katt utan att ge lugnande, men det går hur bra som helst. Det är också väldigt individuellt hur katter hanterar miljöombyten och att träffa nya människor. Att få lugnande regelbundet är påfrestande för kroppen.

Är du osäker på hur din katt skulle reagera vill vi gärna boka in en tid där vi provar och om katten blir för stressad bokar vi om till ett annat tillfälle när katten kan få lugnande när vår veterinär är på plats.

Om du har en katt som lätt stressar upp och kanske till och med blir arg, kan vi boka en tid för trim när vår veterinär är på plats och då finns det möjlighet att få lugnande. Då tillkommer 495 kr.

En trimning kan vara att man tar bort enstaka tovor till att raka helt, eller lämna håret på framdelen av katten; en så kallad lejonklippning.

Priset är från 250 kronor för enstaka små tovor upp till 950-1450 kr för en helrakning beroende på grad av tovighet.
Du får jättegärna vara med om du inte är stressad i situationen.

 

Hendrix var jätte snäll även om trimmern var läskig i början när den surrade, men då fanns trygga matte att hålla tassen.
Sebbe ska bo på pensionat och han hade beställt tid för att få bli klippt när han kom. Han önskade få en sommarfrisyr. Han var otroligt snäll och medgörlig under hela processen som tog ungefär 45 minuter och Sebbe blev väldigt nöjd. Husse och matte blev också väldigt nöjda.
Ibland sitter tovorna så nära huden att det inte går att använda maskinen, så Cecilia får lirka med saxen och klippa försiktigt för att inte klippa i den tunna huden.
Grön tass

Katten är helt tam och kelig, men kan ändå behöva tid när den träffa nya människor.

Tid att anpassa sig

1-3 månader i ett nytt hem.

Gul tass

Katten är lugn i människors sällskap, ibland lekfull, vill inte bli klappad och behöver mer tid för att lita på nya människor.

Tid att anpassa sig

3-6 månader i ett nytt hem.

Röd tass

Katten är osäker när den träffar nya människor. Vågar ännu inte bli klappad, och behöver mycket mer tid för att lita på nya människor.

Tid att anpassa sig

3-12 månader i ett nytt hem.