Om kattpensionatet

Så bor din katt på vårt kattpensionat

Vi ligger belägna söder om Norrtälje. De flesta av boxarna på vårt kattpensionat/katthotell i Norrtälje är byggda för 2 katter, trots att endast en katt vistas i dem ibland. Det finns även boxar för 3-6 katter. Alla boxar är rymliga och följer de direktiv som Jordbruksverket föreskriver.

Det finns boxar med eller utan fönster. Alla rum har dagsljus. Det finns flera hyllor i olika nivåer. Bäddar med mjuka filtar. Det finns klösbrädor eller klätterställningar och många olika leksaker.

För de som kan tänka sig att låta sin katt umgås med andra snälla katter, så finns möjligheten att katten under dagtid får umgås i allutrymmet eller vår stora utegård. Det finns ingen som har något revir då det är en neutral plats. Katter är nyfikna av naturen och de allra flesta tycker att detta är spännande.

Det är 260 cm takhöjd i alla boxarna.
Bredd och längd på boxarna är mellan 130 – 140 cm, upp till 220 cm.
Måtten på pensionatsboxarna följer föreskrifterna för korttidsboende. Vi har även boxar för långtidsboende.

 

Vad ingår mer än boende för din katt på vårt katthotell?

All inclusive – Vi håller med mat, men du är naturligtvis välkommen att ta med kattens egen mat om du vill eller om katten följer en specialkost, annars har vi många olika sorters mat att erbjuda på vårt kattpensionat. Vi har många olika torrfoder, blötmat och veterinärfoder. Vi kan även bjuda på köttfärs, strömming och kokt fisk. Om du väljer att ta med egen mat, så kan vi inte ge något avdrag på priset eftersom det är omvårdnaden som du betalar för.

Skålar, leksaker, toalådor och klösträd finns hos oss och det ska du inte ta med. Det enda du behöver ta med dig är en filt, liggplats eller liknande med hemmadoft som katten kan ha i sin box. Obs! Tänk på att det som du tar med ska tålas att tvättas i maskin om behovet uppstår.

Vi använder i första hand ett träströ eftersom det är komposterbart och miljövänligt, men vi har andra sorters strö/sand att tillgå om det skulle visa sig att någon katt inte skulle gilla det vi använder.

 

Ordningsregler på kattpensionatet

  • Hankatter över 6 månader skall vara kastrerade annars kan vi inte ta emot dem på vårt kattpensionat.
  • Katten skall ha ett fullgott skydd mot kattpest och kattsnuva. Intyg skall visas upp vid inlämningen för att vi ska kunna ta emot din katt/katter. Vaccinering får inte vara äldre än ett år. Uppdatering av vaccineringen kan ske på Kattcenter under vistelsen om du så önskar. Dock måste grundvaccinering (vaccin x 2) gjorts minst en månad innan vistelsen.
  • Om du har en utekatt ska du avmaska den ca en vecka innan den kommer hit.
  • Gå igenom katten och ta bort fästingar samma dag som ni ska checka in.

 

Om oss och bokning

Vi utför medicinering kostnadsfritt. Leg. Sjuksköterska finns på plats med behörighet att ge injektioner till djur. Vi har många diabetes- och sköldskörtelkatter som stammisar.

Vid högsäsong är det många som vill boka plats på vårt kattpensionat därför är det väldigt viktigt att du betalar in bokningsavgiften i tid för att ha kvar din bokning. Annars går platsen till någon annan. Med tillägg avbokningsskydd för 395 kr per bokad katt, kan du avboka, fram till 14 dagar innan incheckning.

  • Vi är godkända av Länsstyrelsen och innehar ett §16 tillstånd.
  • Vi följer Jordbruksverkets direktiv.

 

Kontakta oss om du har frågor om vårt kattpensionat

Vårt kattpensionat är beläget strax söder om Norrtälje, vilket gör att även du som bor i Stockholm har ett rimligt avstånd till oss. Ta gärna kontakt med oss om du skulle ha några frågor eller funderingar. Du är välkommen att höra av dig om du vill komma och titta innan du lämnar din katt hos oss. Här hittar du vår kontaktinformation. Varmt välkommen!

Vårt kattpensionat i Norrtälje – Nära även för dig som bor i Stockholm

Grön tass

Katten är helt tam och kelig, men kan ändå behöva tid när den träffa nya människor.

Tid att anpassa sig

1-3 månader i ett nytt hem.

Gul tass

Katten är lugn i människors sällskap, ibland lekfull, vill inte bli klappad och behöver mer tid för att lita på nya människor.

Tid att anpassa sig

3-6 månader i ett nytt hem.

Röd tass

Katten är osäker när den träffar nya människor. Vågar ännu inte bli klappad, och behöver mycket mer tid för att lita på nya människor.

Tid att anpassa sig

3-12 månader i ett nytt hem.

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12