Adoptera

Du behöver alltid boka en tid för att få träffa oss och katterna. Vi tar inte emot på drop-in.

 

Alla våra katter är:
Kastrerade
Grundvaccinerade mot kattpest och kattsnuva
Avmaskade
id-märkta; både med chip och med tatuering
Registrerade i SKK
Veterinärbesiktade med intyg

 

Du förbinder dig att

Hålla vaccineringarna uppdaterade
Ha katten försäkrad
Uppdatera katthemmet om katten
Ha katten registrerad i SKK och Jordbruksverket

 

Priser

Kattunge: 12 veckor till 24 veckor: 3300 kr
Vuxen katt: 2500 kr
Senior 13+ katt: 1800 kr

 

 

Natcho
Nisse
Drusty och Flemming

Vi adopterar inte ut kattungar vid 12-veckors ålder som ensamkatt, utan kattungar flyttar två och två, tillsammans med en vuxen katt eller till ett hem där det redan finns minst en katt i passande ålder. Passande ålder är runt 5 år och yngre.

Uteslut inte möjligheten att adoptera en äldre katt

En äldre katt kräver mindre av dig och ger så mycket. En äldre katt stökar inte till eller förstör lika mycket i hemmet som en kattunge. En äldre katt kan vara lättare att ta hand om än en yngre katt och en äldre katt har ofta varit med om mycket och är oftast mycket tacksam.

De är mer än nöjda med att vara ensamkatt och även med att vara innekatt. En äldre katt har en redan utvecklad personlighet – du ser vad du får.

 

Visning av katt

Om du har bestämt dig för att du är redo för en katt, men inte kan ta hem en katt förrän om ett par månader på grund av en resa eller en renovering, vänta då med att komma på en visning tills efter du är klar med dina åtaganden. När du kommer på en visning och blir kär i en katt vill vi att den flyttar inom en vecka. Det är både för att varje vårddygn som katten finns på katthemmet kostar pengar och många fler katter står på kö för att få komma in i värmen.

 

Hur vi arbetar

När du kommer på visning får du berätta om dig själv och hur du bor, arbetar, familj och om du har eventuella andra husdjur. På så sätt kan vi presentera de individer som skulle passa bäst in i ditt hushåll, vilket är vårt främsta mål. En katt kan bli 15-20 är gammal, så det är viktigt att man trivs ihop. Det kan göra att vi kanske föreslår ett annat kön/ålder på en katt än du kanske hade tänkt dig. Självklart får du ha önskemål, men lås dig inte vid att du bara ska ha en viss färg, kön eller ålder. Det brukar inte helt sällan sluta med att den katt man blir kär i är något helt annat i individväg än vad man hade tänkt sig från början. Ha ett öppet sinne.

Vi utgår alltid ifrån att matcha rätt katt/katter med rätt person/familj.

Vi adopterar inte ut ensamma kattungar vid 12-veckors ålder, utan kattungar flyttar alltid två och två, tillsammans med en vuxen katt eller till ett hem där det redan finns minst en katt i passande ålder.

Vill du bara ha en katt i hushållet ska du vara inställd på att du kommer att bli rekommenderad att titta på en katt från 8 månaders ålder och uppåt. En del individer trivs inte som ensamkatter medan det fungerar för andra och detta är något som vi tar stor hänsyn till när vi placerar ut en katt som ensamkatt. Oftast är de katter som är nöjda som ensamkatter från fem år och uppåt. Unga katter behöver en kompis att bränna energi med.

Du är välkommen att komma på en visning för att få mer information och vägledning i dina kattköpartankar.

Om du själv är 70-plussare ser vi att du tar en katt som också är “moget vuxen”.

 

Blygis

Det du kan fundera på innan du kommer på en visning är om du har tid och tålamod för att hjälpa en av våra blygisar till att bli en gosig kisse eller om du vill köpa en hyfsat klar katt. Många av våra katter har haft det tufft ute som hemlösa och kan vara skeptiska mot nya människor, men ger man dem tid att landa i ett nytt hem och lära känna sina nya familjemedlemmar, så får man otroligt mycket kärlek tillbaka. Receptet är tålamod och att släppa sitt ego.

 

Två katter

Vi har några katter som söker hem tillsammans med sin bästis. Vi kallar dem “tvåpack”. Flera av de katter vi har på katthemmet har bildat starka band med en annan katt de träffat här. Självklart vill vi inte skapa ett nytt trauma i deras liv genom att sära på dem. Det gör att vissa katter endast flyttar som par. Två katter betyder inte att det är mer jobb än det är att ha en katt. Plus att de har sällskap av varandra. De busar med varandra, myser ihop och tvättar varandra. De är aldrig ensamma när du är på jobbet. Vi adopterar inte ut katter som ensamkatter som ska bo som innekatt om du är borta 40, 50 timmar i veckan.

Kattunge

Kattungar under 6 månader adopteras inte ut som ensamkatter. Det kan hämma deras utveckling att växa upp ensamma. De kan lätt få beteendeproblem och även missköta sig för att få uppmärksamhet. Två katter kommer aldrig att vara ensamma. Oftast skapar syskon utan mamma starka band på katthemmet och bör därför inte säras på.

Matchmaking

Personalen känner katterna och gör sitt bästa för att para ihop dig och din familj med din nya familjemedlem. Våra katter placeras framförallt i Norrtälje och i Stockholm, men det är inget hinder att adoptera om du bor längre bort.

Boka tid

Är du intresserad av att komma till katthemmet för att besöka katterna behöver du boka en tid. En visning tar cirka en timme. Det är mycket som vi ska prata om och gå igenom om du är intresserad av att adoptera/köpa en katt av oss.

Du får inte katten med dig samma dag du varit på en visning, utan du behöver komma på ytterligare ett besök för det. Vi tycker det är bra att du landar i tankar och intryck innan adoptionen går igenom.

Vi tar 100 kronor när du bokar en tid för visning och det är för att vi har haft stora problem med att många bokar och sedan inte dyker upp på utsatt tid. Om man måste betala 100 kr är man mycket mer noggrann att boka av sin tid. Detta har gjort stor skillnad för oss som avsätter tid för att ta emot en visning.

 

Boka ett besök med oss och träffa våra katter som är redo för adoption

Grön tass

Katten är helt tam och kelig, men kan ändå behöva tid när den träffa nya människor.

Tid att anpassa sig

1-3 månader i ett nytt hem.

Gul tass

Katten är lugn i människors sällskap, ibland lekfull, vill inte bli klappad och behöver mer tid för att lita på nya människor.

Tid att anpassa sig

3-6 månader i ett nytt hem.

Röd tass

Katten är osäker när den träffar nya människor. Vågar ännu inte bli klappad, och behöver mycket mer tid för att lita på nya människor.

Tid att anpassa sig

3-12 månader i ett nytt hem.