Grön tass

Katten är helt tam och kelig, men kan ändå behöva tid när den träffa nya människor.

Tid att anpassa sig

1-3 månader i ett nytt hem.

Gul tass

Katten är lugn i människors sällskap, ibland lekfull, vill inte bli klappad och behöver mer tid för att lita på nya människor.

Tid att anpassa sig

3-6 månader i ett nytt hem.

Röd tass

Katten är osäker när den träffar nya människor. Vågar ännu inte bli klappad, och behöver mycket mer tid för att lita på nya människor.

Tid att anpassa sig

3-12 månader i ett nytt hem.

Harpo & Honey

Harpo och Honey hittades som tre veckor gamla i ett hus. De var kalla och magra. Det hade hänt något med mammakatten. De togs till katthemmet och nappades tills de fick en stödmamma som hade en kull i samma ålder. De flyttade till en barnfamilj när de var 12-veckor gamla.

När familjen åkte på semester och var borta i två veckor hade man en kattvakt som såg efter dem. Detta utlöste ett trauma hos honkatten. När familjen kom tillbaka kissmarkerade Honey på olika saker. Ett sätt för henne att stärka banden med familjen som varit borta. Detta klarade man inte av och katterna kom tillbaka till katthemmet för att placeras om.

Hon har utretts av veterinär och är frisk.

Nu står Honey (och Harpo9 på ett Calm-foder och Feliway. Det fungerar bra och vi har inte haft några incidenter på katthemmet trots att det är en stressande miljö. Dock behöver ma ha i åtanke att Honey kan få återfall om hon känner hög stress.

Båda är oerhört sociala och trevliga katter.