Ett dyrt, men efterlängtat besök

När Ellinor berättade för en och en halv vecka sedan att hon skulle hjälpa oss med pengar för att kunna ta hit en lantmätare, så blev vi otroligt glada och lättade. Jag skickade genast in ansökan till lantmäteriet och blev ganska snart kontaktad och en tid bokades in.

Pappren ha legat på samma ställe sedan jag fick dem i juni och varje gång jag har sett dem sticka ut under journallådan, så har det retat mig. Både för att vi har en dum granne som startat allt detta onödiga och att det skulle kosta så mycket att få ordning på det.

Dagen har närmat sig snabbt och idag klockan nio kom lantmätaren för att leta ut olika punkter. Han hade rotat i arkivet och hittat alla gamla kartor och andra kända gränspunkter, så nu skulle han ut och leta efter dem på plats, för att sedan kunna använda dem för att hitta vår punkt.

Tomtgränsen

 

 Det var verkligen kallt ute, men det hindrade inte att arbetet utfördes. Efter att ha joggat runt på åkrarna och hittat gamla landmärken, så kunde lantmätaren staka ut de olika linjerna på kartorna. Han stegade ut servitutet och visade oss hur det låg till.

Baksidan

 

Spaden symboliserar gränspunkten 🙂

Gränspunkten

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670