Full rulle

Inget svar från Länsstyrelsen ännu… Jag skrev att behovet att börja använda boxarna är stort. Vi får se. Om jag inte får svar i början av veckan, så får jag gå på igen.

Vi har haft besök idag av representanter från en minnesfond. De gick en rundtur på katthemmet och bjöds sedan på fika. De var otroligt imponerade av vår verksamhet och vad vi åstadkommit. Vi fick svara på en mängd frågor om allt möjligt. Vi fick även berätta om detta med Länsstyrelsen och hur vi såg på det.

När vi gick runt ute för att titta på utegården och även loppisen, så såg de Rose ligga i en rabatt och vältra sig på rygg. Vi berättade om Rose och dödslistan. De var väldigt förvånade!
– Vill Länsstyrelsen att den katten ska avlivas?
– Och liknande katter, svarade vi.
Svårt att förstå…Men det är sant!!

Rose
Rose

 

Jag fick ett samtal om en katta med ungar som bodde i ett slakthusområde i Stockholm. Hon hade gjort sig ett bo i betonglandskapet. Hur hon lyckats hitta mat är en gåta, men förmodligen har hon tagit råttor. Flera katthem gick ihop för att hjälpas åt. Vaxholm samordnade infångningen. De flyttades över till transportburar på Stockholms katthem och vi mötte upp på Roslagsstoppet för att hämta dem och ta dem till Norrtälje.

Alla i familjen var stressade och rädda efter allt som hänt dem på kort tid, men ändå lugna.

Mammakatt
Mammakatt

 

Tre ungar hade honan med sig. Läskig tyckte de att jag var minsann.

Ungarna
Ungarna

 

Vår pratiga Baloo har blivit adopterad idag. Han flyttar till Rimbo. Får sällskap av en annan hankatt i nya hemmet. Han kommer att kunna få vara ute när han bott in sig.

Baloo
Baloo

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670