Nytt mikroskop

Två tjejer som har blivit kompisar. Det är Nova och Ruter som sover ihop.

Ruter och Nova

Mikroskopet har kommit!! Nu har jag pillat i öronen på de katter jag vet har haft skabb och tittat. Det ser ut som att behandlingen fungerat bra. Inget som kryper. Lite trist, nu när jag ville titta… Men bra så klart att katterna blivit botade. Ska gå igenom katterna i karantän i morgon 🙂 

Cecilia letar öronskabb

Idag har jag vägt damerna i karantän. Ninni är väldigt mager. Väger bara 1,7 kg. Nova är inte fullt lika mager. Hon vägde 2,6 kg. Tigris, Ruter och Majsan är runt sin normalvikt. Avmaskade dem och klippte klor. Det gick väldigt bra att ge tablett till samtliga och de satt stilla när vi klippte klorna. Plus i kanten.

Hittade en böld på Tigris höft. Ser ut att vara efter ett bett. Rakade bort en hel del hår och en större mängd var rann då ut. Hon satt stilla hela tiden. Klagade lite när jag petade för att få ur allt var, men jätte duktig var hon. Tvättade rent och så får vi hålla koll på det. Hon kanske behöver en antibiotika kur.

Har fått hör från Arwens “mormor” att allt är bra med Arwens mamma. Hon har återhämtat sig.

Fia-Lisas Kattungar har ätit upp sig över helgen. Samtliga har gått upp 100 gram på 2 dygn. Lilla Fridolf har gått upp 130 gram!! Alla äter med god aptit nu. Det är härligt att se. Det är mycket mera bus nu. De brottas och smyger på varandra. Små och knubbiga.

Se klipp på dem: Kattcenter på You Tube

Nu håller Jan på med finliret i stora boxen. Hyllor och gömmor som ska på plats. Blir nog klart imorgon, tisdag eller onsdag denna vecka. Sen ska Viola, Kakan och Claritas gäng flytta ihop och dela på den största boxen. Ett kattungerum. Gissa om det kommer busas!

Jan snickar på