Blygisarnas tid

Det är mycket fler blygisar som är framme nu än det varit tidigare. Jag vet att Lotta ofta rapporterat till mig att den eller den katten gjort si och så. Nosat på Lottas hand. Kommit fram. Ätit godis. Varit med när hon städar. Men jag som är elaka tanten, så är oftast alla blygisar inte intresserade av att prata med mig och gömmer sig. Men nu när jag varit Lotta, så att säga, har elaka-tanten-stämpeln börjat bli lite otydlig och jag börjar få bättre kontakt med de blygaste.

Zero och Astrid

 

Roland och Smulan njuter i den nya elementbädden som Ann sytt.

Smulan och Roland

 

Vi kom på Ralle och Mette när de hade en liten kärleksstund tillsammans på eftermiddagen… Fast Ralle är kastrerad så kunde han torrjucka på Mette, som inte såg att tycka illa om det alls. Hon var allt lite glansig i blicken och rufsig i pälsen 😉

Ralle och Mette

  

Monty har blivit adopterad idag till Rimbo. Han blir innekatt tillsammans med en annan hona på sex månader.

Monty

 

Det ringde en kvinna idag som frågade om vi kunde ta emot hennes väninnas honkatt som löpte. Såklart frågade vi varför hon inte kunde ha kvar katten, men nej, det var inte så hon menade. Väninnan ville att vi skulle ta emot katten för att den skulle komma hit och bli parad. Hon ville ha en kull på katten innan den kastrerades…

Hon fick bestämt veta att det är helt emot vårt arbete. Vi försöker ju få färre katter att para sig. Det finns på tok för många katter utan hem som det är nu.

Då får man höra den här gamla myten som lever kvar, att en honkatt blir konstig om den inte får ha en kull innan man kastrerar den. Honkatter ska visst bli ännu knäppare om man kastrerar dem innan den löpt första gången… Det jag har märkt är att de snarare mår bättre av att bli kastrerade innan första löpet. De slipper tankar på att jaga killar och blir lugnare och mer hemtama.

Det har inte hänt helt sällan att privatpersoner tagit en kull på sin hona och sedan när de inte blivit av med kattungarna så har de ringt till katthemmet och velat att vi ska ta hand om kattungarna. Några har till och med hotat med avlivning när jag sagt att vi inte har plats att ta emot dem, vilket för övrigt är en kommentar som helt och hållet gör mig fly förbannad!

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12