Dödshotad katt

Jag fick ett desperat mail i slutet av förra veckan från en kvinna som nyss fått veta, av den person som hade hand om hennes katt, att denne tänkte skjuta katten på söndagen om hon inte kom och hämtade den. Kvinnan frågade om det fanns någon möjlighet att vi kunde hämta den eftersom hon befann sig dryga 45 mil bort.

Jag försökte få tag på personen som hade hand om katten för att bestämma en tid när vi kunde komma och hämta den, men första gången jag ringde blev jag borttryckt och sedan kom ett sms till fasta telefonen som en robotröst läste upp:
– Jag vet inte vem du är!
Jag tänkte genast; om du svarar när man ringer så skulle du få veta det!

Jag provade att ringa flera gånger, men fick inget svar. Sen helt plötsligt kom jag till en telefonsvarare och kunde då åtminstone berätta vad det var jag ville och hoppas att han skulle lyssna av den.

Tiden tickade på och tidsfristen för kissen blev mindre. Vi visste inte hur mycket allvar som fanns bakom hotet, men vi fick utgå ifrån att det var 100 % allvar.

Till slut fick vi, med kort varsel, veta att vi kunde komma och hämta katten. Det gjorde att det körde ihop sig för oss helt, så jag la ut en förfrågan i vår facebookgrupp om någon kunde hjälpa oss och katten. Det tog inte lång stund förrän tre anmält sig som frivilliga 🙂 och Anna valdes ut att fullfölja uppdraget.

18.30 anlände Anna med katten till katthemmet och hon berättade att katten var väldigt rädd för mannen som haft hand om den, för han hatade den. Anna hade därför blivit orolig för att hon inte skulle kunna få tag på den, men efter lite lugnt prat och lockande så hade katten kommit fram till Anna och hon kunde stoppa in den i en transportbur.

Katten hade varit ute helt själv och höll till på terassen eftersom mannen inte ville veta av katten. Tveksamt om hon fått mat ordentligt, för hon är väldigt tunn.

Det finns en historia mellan ägaren och personen som skulle se efter katten, men det är ingen ursäkt för att behandla ett oskyldigt djur illa!

Liten tjej
Liten tjej

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21