Nu är det proppfullt!

På morgonen dök en av våra kattfällor upp med en katt i. Katten har stått jätte länge på väntelistan och fick plats i juni på katthemmet, men passade då på att försvinna en tid och dök upp igen nu i slutet på augusti. Det har inte varit den lättaste katten att fånga in, men nu hade det lyckats.

Vi fick möblera om bland katterna så att denna nykomling fick sitta ensam i en box i karantän. Nu har vi verkligen fullt på katthemmet! 

Infångad katt

 

Väntelistan är längre än lång!

Väntelistan

 

Kattungarna som kom igår är fortfarande skärrade, men ändå ganska lugna tycker jag. Det går inta att klappa dem ännu, men de har hållit sig stilla medan jag städat och pratat med dem.

Tre av de nya kattungarna

 
 
De andra kattungarna i karantän har börjat acceptera vår närvaro nu och det går att klappa dem. Jonna är den som är mest mottaglig. Hon kurrar också när man klappar henne.

Jonna blir kliad

 

Brodern Jones är lite mer försiktig, men han är också gosig om man tar det lugnt.

Jones blir kliad

 

Elias kommer från gruppen av katter som kom från Edsbro. Han är en av de som är lugnast och det går att närma sig honom nu. Småtjejerna som bor i en annan box uppför sig som Rose i nuläget. Spottar och fräser när man kommer för nära.

Elias blir kliad

 
Till och med Eddie får jag klappa 🙂

Eddie blir klappad

 

Men Emmet, som bodde uppe på köksskåpen ett tag, han håller sig undan. Jag får beundra honom på avstånd, men han har i alla fall slutat klättra på väggarna för att komma undan och det är ett framsteg!

Emmet

 

Första omgången med medlemstidningen gick ut i slutet på förra veckan. Nu håller jag på med andra omgången. Dragan är med och håller koll på mig.

Dragan

 

En närmare inspektion… Det håller måttet

Dragan

 

Filip stortrivs med att ha fått byta box. Han är mycket lugnare nu. Han leker med alla som vill, men det är mest Robin han leker med.

Några av kattungarna är lite deppiga och vi tror att det är för att de saknar Emil…

Robin och Filip

 
Ann Karlsson har sytt en jätte fin vetekudde. Hon kommer att göra fler 🙂
Kommer finnas att köpa till katthemmets förmån på julmarknaden och även lite innan. Är du intresserad kan du boka en redan nu. Priset för denna ursöta vetekudde är 325 kr.

Vetekudde

 

När jag går för att göra något annat passar Dragan på med att smygläsa bloggen innan den blivit publicerad för dagen. Ja, han är ju katternas representant 😉

Dragan

  

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670