Katthemmet i Vaxholm

Katthemmet i Vaxholm – Föreningen Djurhjälpen

image
Katt där hjälpen kom för sent

Kl 22:00 i kväll, mitt under socialiseringspasset, knackar det på dörren på katthemmet i Vaxholm. Där står en förtvivlad man. En katt har tagit sig in i hans villa, den ligger ner, helt apatisk och andas stilla. Han vet inte vart han ska vända sig, han tror att katten håller på att dö.

Katten har en tatuering i örat men den är så gammal att den nu är omöjlig att tyda. Trots att vi redan har planer för kvällen, så tvekar vi inte en sekund. För denna misse och denne man behöver vår hjälp. Väl i mannens hem, konstaterar vi snabbt att denna misse är hemlös sedan lång tid tillbaka. Han är så utmärglad att höftbenen sticker ut. Han har utväxter på tänderna som gör att han inte längre kan stänga munnen. Han ligger stilla och låter oss gå igenom hans kropp. Han reagerar på doften av kattmaten vi laddar i sprutan för att stödmata honom, men han är så svag att han knappt orkar svälja.

Läget är illa, läget är mer än illa, men likt flickan i sången om kråkan, bestämmer vi oss för att ge denna krake en chans även om den må vara liten. Så vi lägger in honom i en filt, bäddar ner honom i en transportbur och åker iväg till Bagarmossens djursjukhus (vilket är det enda som är öppet vid den här tiden).

Väl framme visar det sig att denna lilla krakes kropp inte orkade kämpa mer. Han hade somnat in i bilen. 

Så vad kan vi lära oss av detta?
– Ja, inte vet jag. Men kraken har gått runt i villaområdet i centrala Vaxholm i flera år, mindre än 300 meter från katthemmet i Vaxholm, men ingen har larmat oss om hans existens.

Folk i området berättar att de i flera år har jagat ut honom, då han sökt sig till husen för att äta. Någonstans har/ hade han en tvåbening som saknar/ saknade honom. Tatueringen i örat var för gammal och sliten för att kunna tyda.

Kraken behöver inte längre lida, men tyvärr är han inte ensam, för där ute finns det många katter med liknande öde. Så om man har en skadad, utmärglad, smutsig katt i sitt område.

– Snälla stanna upp i ditt liv och dina planeringar för en sekund. Larma någon tills någon vill lyssna. För bara för att man har fyra tassar, så innebär inte det att man inte förtjänar lite medmänsklighet. //

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12