Kom bort från sin familj

Den lilla gråa katten som veterinär Gustaf Elsing har vårdat är en av många som kommer till veterinären utan id-märkning eller med märkning men utan att ägaruppgifterna har skickats till myndigheterna. Och då är det svårt att spåra ägaren.

– Den här katten har ett hem, det är jag övertygad om. Hon är så fin i pälsen och tillgiven, konstaterar veterinären Gustaf Elsing och klappar den gråa katten.

image
Bortsprungen. Den här katten har uppenbarligen ett hem, men eftersom inte ägarna hittas är hon nu på ett jourhem. Foto: Carina Svensson

 

Katthonan hittades skadad i Gråbo för ett tag sedan. Efter att veterinären tittade till hennes sår och gav henne annan omvårdnad flyttade hon in på ett jourhem för katter för några dagar sedan.

– Men jag hoppas verkligen att hennes familj ska se detta och höra av sig, säger Gustaf Elsing.

Ofta
Lerums djurklinik får in katter och ibland också hundar som det inte går spåra ägaren till i snitt en gång varannan vecka.

– Det är ganska ofta djuren faktiskt är id-märkta, men sedan har ägaren glömt att skicka in sina uppgifter.

Uppmaning
Gustaf Elsing uppmanar katt och hundägare att komma in till veterinären och kontrollera om deras djur har en korrekt och fungerande märkning.

– Om alla som har chipmärkt eller tatuerat sitt djur även anmäler numret i ett register hade ägarna varit betydligt enklare att spåra.

Han förklarar att detta ibland även gäller hundar, även om det är lag på att de ska vara registrerade.

– Det kan vara någon som helt enkelt struntar i att märka sitt djur, eller så har hunden fått ny ägare utan att detta har anmälts.

Carina Svensson
Lerums tidning

___________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670