Krisläge

Jag fick ett samtal på kvällen om flera kattungar som behövde omhändertas. Jag och Jan åkte dit för att titta. Det fanns totalt 13 kattungar. De bodde i en liten sommarstuga som inte var helt ren om jag säger så. Det fanns tre kullar. En kull på tre stycken som var runt 14 veckor. En kull på fem stycken som var 12 veckor och en kull på fem stycken som var 10 veckor. Kattungarna var ganska taniga. Vi tog alla med oss.

13 kattungar

 

Jag pratade med paret om att kastrera mammorna. De hade fått katterna av en släkting. Fyra honor och en hane. Alla fertila. Hanen hade de själva kastrerat för ett par veckor sedan, men honorna hade de inte råd med. Jag kommer att prata med Carl-Petter om att få ge honorna en hormonspruta, så att det inte blir nya kattungar tills paret kan spara ihop pengar för kastreringarna. Paret var väldigt snälla mot katterna och älskade dem väldigt mycket, utan de var helt enkelt okunniga om vissa saker. Vi kommer att hjälpa dem och katterna för att minska djurens lidande.

De tittar försiktigt fram

 

När vi kom tillbaka till katthemmet kom kattungarna ut ur väskan på en gång och tittade sig runt. Inom några sekunder hittade några maten. De knaprade på för fullt. När de andra hörde att några åt blev det snabbt trångt runt matskålen.

Hungriga som vargar

 

Jag har inte sett så hungriga katter på länge. Vi gjorde i ordning tonfisk åt dem också.

En liten rädd

 

Det var en kattunge som inte vågade komma fram. Vi gav den lite mat i transportburen.

Gott med mat

 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12