Liten rymling

När jag höll på inne i karantän och städade blev en av de två infångade kattungarna rädd och började klättra på väggen. Den tog sig ut i den lilla korridoren och köksdelen. Jag lät den vara för att inte göra den mer rädd och städade klart. Fyllde på mat och vatten. Klappade de som vill bli klappade och pratade med alla.

När jag skulle gå ut i köksdelen för att titta efter kattungen och ta in den i boxen igen, så kunde jag inte se den. Jag letade, men utan resultat. Skåpet under diskbänken var öppet, så jag tog ut allt därifrån, men ingen katt. Jan har satt en sockel under skåpen, så där kan man inte gömma sig. Den kan ju inte ha gått upp i rök? Till slut hittade jag ett litet hål bakom högskåpet som ledde upp bakom en stock i taket som väggskåpen ligger emot. Där  bakom var kattungen!

Kattunge på vift

 
Kattungen kunde inte ta sig någon annan stans, utan satt kvar uppe på skåpen. Jag kunde heller inte få ut den därifrån. Jag ställde fram mat och öppnade några skåp med tanken att den skulle komma fram och gömma sig på ett ställe där jag kan få tag på den. Jag ställde fram en toalåda också.

Efter några timmar när jag kom tillbaka för att ta en titt, så var all mat uppäten och toalådan använd. Kattungen? Ja, den var tillbaka i sitt super braiga gömme igen. Våra två kattfällor är utlånade, så jag kan inte fånga in den på det sättet just nu. Annars är ju det det enklaste sättet.

Ganska fascinerande att en så rädd vildkattsunge tar sig ner från sitt gömme, för att gå på en toalåda. Den kunde ju har gjort ifrån sig vart som helst i rummet, men den valde att gå på toalådan.

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670