Smask och mys

Mamma-Lisa morrar varje gång hon ser mig genom kikhålet i sitt gömme. Nu har kattungarna lärt sig att det betyder att någon kommer, men för dem betyder det inte att det är läskigt och farligt…

Lasse

 
…utan att det är toppen bra. De springer genast fram och skriker och försöker klättra upp på väggen vi byggt. De vill upp och pussas trots mammas varningar. De blir inte tysta förrän de får sitta i famnen en stund.

Lexie och Cecilia

 
De har fått en liten toalåda på sin ballkong som de har börjat använda.

Lexie och Lasse

 
Jag har bjudit kattungarna några gånger på fast föda, men de har inte varit redo för det.

Idag när jag kom med kvällsmat till mamma-Lisa hann jag inte ens sätta ner skålen förrän Lexie dök ner i den och började äta som en galning. Brorsorna fattade inte något, för de hade full sjå med att försöka klättra på väggen för att komma upp till mig.

Lexie äter
Mums med tonfisk!

 
Efter en stund kom Lee på att även han skulle smaka på tonfisken. Det är inte så noga med etiketten när man är kattunge och äter för första gången. Han blev spänd i hela kroppen och svansen av iver medan han försökte äta. Nästan så pass att han började skaka i bakbenen. Det var så gott!

Lee smaskar

 
Roland har flirtat in sig hos Lotta. Han vill så gärna ha närhet och hon tillät honom att sitta hos henne utan att bli sur. Han blev lite spänd när jag kom med kameran, men när jag stått stilla en stund kunde han slappna av och satt sedan och blundade.

Roland och Lotta

 
Jan har kortat ner dörren till den boxen som jag målat om eftersom vi vill ha en tröskel till båsen. Både för att hålla sand och strö ur gången, men också slippa klämma små tassar när man vill öppna boxen. Det är inte helt sällan som det ligger en leksak i vägen, som gör det nästan omöjligt att komma in.

Fast nu kan ju katterna smita… 😉

Tvåan

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670

 

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12