Vem äger mig?

April-april!

En kvinna såg en liten katt gå på mittremsan på E18 mellan Rösa och Norrtälje tidigt nu på morgonen. Katten var så liten att hon trodde att det var en kattunge. Det var ingen trafik så tidigt på lördagsmorgonen, så hon kunde stanna och ta en närmare titt.

Hon gick en bit och såg ingenting. Hon provade att locka på katten och den jamade direkt till svar och kom springandes mot kvinnan. Det var en mycket liten katt. Kvinnan trodde absolut att det var en 8-veckors kattunge. Kvinnan tog med sig katten och åkte till katthemmet och hängde på låset när vi öppnade.

Karta över E18
Karta över E18

 

När jag såg katten först höll jag med om att det var en liten katt. Typ 8-veckor i storlek, men huvudformen m.m. såg mer ut som på en vuxen katt… Jag gjorde det som jag brukar göra när en katt kommer in och det är ju att leta efter en id-märkning, men tyvärr så var den inte id-märkt. Katten var i bra skick i övrigt. Hull och päls var mycket fina. Jag tittade på tänderna och den hade inte några mjölktänder, utan det var de permanenta tänderna som den hade och det har inte en 8-veckors kattunge! Jag blev förbryllad!

Vi döpte henne till Flisan, eftersom en flisa är något litet, och sedan fick hon komma in i ett bås. Hon var hungrig och åt en stor portion blötmat. Hon började sedan leka med en husmus. Då kunde man verkligen se hur liten hon var!

Flisan
Flisan

 

En liten miniatyrkatt! Detta är inte en kattunge! Undrar hur hon hamnade på E18?!

Flisan
Flisan

 

Kersti är på pensionat och här är hon med husmusen.

Kersti
Kersti

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21