Veterinärdag

Idag hade vi massor att göra när Carl-Petter kom hit. Det var många som skulle kastreras och vaccineras som vanligt, men också lite annat.

Carl-Petter tittade på Dragans tänder. Han har ganska mycket tandsten och en infektion runt en hörntand. Dragan blev insatt på antibiotika och vi bokade en tid till på fredag för att söva honom och göra rent i munnen. Sen ska det nog bli lättare att äta för grabben. Vi har ju förstått att han är en äldre katt och nu efter att vi har varit flera som har tittat och tyckt, så har vi kommit fram till att han måste vara närmare 20 år gammal.

Efter diskussioner och efterforskningar ska vi göra ett försök att operera Roland på fredag. Beroende på vad vi hittar, så avgör vi då vilken väg vi ska gå. Han mår inte bra och är retlig mot sina rumskamrater. Han gömmer sig och sover mycket.

Mårtens öroninfektion är borta. Vi ska bara fortsätta att göra rent ett tag till.

Momin och Emil var några av de som blev kastrerade. Emil fick sig också en lejonfrisyr.

Lotta och Monica rakar Emil

 

Det var många fler katter än vanligt som skulle kastreras idag. En hel del saker som ska förberedas innan.

Cecilia och Carl-Petter

 

På eftermiddagen hittade jag några småttingar hos Tofta. Hon lät dem dia på henne 🙂 Men de hann så klart flytta på sig innan jag fick igång kameran… De har blivit så nyfikna och sociala sedan de kom att de vill hälsa på en gång de ser någon av oss 🙂

Tofta med småisar

 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670