Katterna blir lidande!

Det finns tydligen alltid människor som vill snacka skit och sprida lögner om andra. Speciellt om man är duktig och flitig och får saker gjorda. Det är verkligen tråkigt att de inte har något produktivt i sitt liv som de kan ägna sin tid åt, som att hjälpa hemlösa katter till exempel.

Nej, i stället väljer de att ödsla en massa energi på att vara uppretade och arga. Tydligen följer dessa personer bloggen, för de vet allt som händer på katthemmet, men de måste vara dyslektiska för de har inte fått något rätt.

Först och främst är de arga för att de anser att de pengar som samlades in i våras, när jag la ut nödropet om att katthemmet inte skulle klara sig, används till utbyggnaden. Om de nu läst ordentligt så skulle de inte behöva vara så upprörda eftersom det är jag och Jan som lånat pengarna av banken med vår egen bostad som säkerhet för att bygga ut. Alltså inte katthemmets pengar! Bankens pengar.

Jag har beskrivit våra planet utförligt. Hur vi ska göra för att katthemmet ska bli mer självförsörjande och få en stabilare ekonomi, så vi finns kvar många år till. Att lokalen vi huserar i är i stort behov av renovering. Om vi skulle valt att endast renovera och fortsätta på samma vis som innan skulle katthemmet befinna sig i ekonomisk kris igen redan vid årsskiftet. Det är ohållbart. Samt att vi inte skulle kunna bedriva någon verksamhet under renoveringen. Tänk på alla katter vi inte skulle kunna hjälpa under 6 månader! Otänkbart!

Jag är katt-crazy som alla vet! Jag tror på detta. Annars skulle jag aldrig i mitt liv satsa nästan fyra miljoner med mitt hem som säkerhet!

Det andra tråkiga är att man anklagar mig för att använda katthemmets pengar till att åka på egna resor med och även köpa MärtaSivan! Det är ju helt absurt! Detta baseras på att jag skriver om katter när jag åkt iväg på semester. Ja, jag ÄR katt-crazy och jag letar alltid efter katter när jag är på semester, men jag är ingen skurk som tar donerade pengar och åker på privata resor med! Sånt överlåter jag till politikerna att ägna sig åt.

Bloggen är min dagbok. Inte katthemmets. Min. Jag skapade den först för att de som var faddrar skulle få en uppdatering om de katter som de sponsrade, men det blev snart ett sätt för mig att få skriva av mig. Det händer så mycket under en arbetsdag att behovet är stort, men även för att upplysa om hur det ser ut på riktigt i kattvärlden. Så snälla blanda inte ihop mitt privata liv med mitt företag eller med katthemmet. Visst är allt otroligt sammanflätat och ingen del skulle klara sig utan den andra, men det ekonomiska hålls noggrant isär. Vi har en bokföringsfirma som sköter allt det.

Kan någon gissa hur många timmar i veckan jag arbetade innan jag blev sjukskriven utan att ha någon super lön eller extra betalt? Vardag som helgdag? Inte helt sällan 12-timmars pass och precis när jag ska göra kväll dyker någon upp en en kattunge eller skadad katt som man hittat och så är det bara att jobba ett par timmar till. Går det att fatta hur katt-crazy jag är??

Är det någon som kan gissa hur många mil per år som vi kör med vår privata bil för katthemmets räkning?? Utan att katthemmet betalar ett öre! Inte mindre än 2500 mil!

För er som inte förstått upplägget.
Jag äger fastigheten, vilket gör att katthemmet aldrig behöver betala hyra. Något som katthemmet skulle kunna göra, men som resultat kunna hjälpa många färre katter per år. Vad ligger en lokalhyra på? 30-50 tusen i månaden? Katthemmet riskerar aldrig att bli utan tak över huvudet. Bara få lite vatten på huvudet… Fördelen är att jag och Jan bor precis bredvid och har koll på katter och byggnad. Vi kan också lätt gå ner om det händer något eller om en katt behöver tillsyn flera gånger under natten. Katthemmet är en ideell förening som kämpar för att överleva!

Norrtälje Kattcenter är mitt och Jans företag som består av kattpensionat och butik. Det är vårt levebröd. Kattcenter betalar alla räkningar och löner till personal som till största del tar hand om de hemlösa katterna. Vi har inte volontärer nog för att ta hand om den mängden katter som passerar genom katthemmet. Jag är tillräckligt katt-crazy för att låta all eventuell vinst gå in i verksamheten igen i form av veterinärvård och annat. Investering i ett veterinärrum med tandutrustning. Som jag säger; Allt för katterna!

Så om katthemmet är i kris i april och jag ber om hjälp för att få in pengar för att klara katthemmet, så gör det väl inte att jag måste ställa in en privat resa i juli som jag planerade och bokade i oktober 2017? Visst är jag lika med katthemmet i mångt och mycket, men det finns väl gränser även för det.
Nej, katthemmet har inte betalat för min resa till England.
Nej, kattcenter har inte betalat för min resa, även om det faktiskt var en arbetsresa trots att det var ett stort nöje för mig.

Summa summarum så uppmanar de andra att sluta stödja katthemmet av dessa ovan nämnda anledningar. För att man är upprörd på mig. Blir jag lidande om katthemmet läggs ner? Ja, i hjärtat, men jag klarar mig. Jag ringer ett samtal till sjukhuset, så har jag jobb innan jag hinner blinka. Men katterna som behöver hjälp vart ska de ta vägen?

Ska man vara upprörd och ha åsikter bör man ha korrekt fakta innan man öppnar munnen!

Visst är det så!
Visst är det så!

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 123 161 20 01