Lilla fröken Mio 

Äntligen börjar lilla söta Mio slappna av hos oss 🙂

Hennes matte avled för drygt ett år sedan. Dottern tömde huset, men Mio glömdes bort i sorgen och förlusten av en mor.

Under ett halvår gick Mio som hemlös. Hon fick mat av grannarna när de insåg att Mio blivit övergiven. Under tiden kontaktade anhöriga gång på gång dottern om att ta hand om Mio utan att något hände.

Mio hann föda en kull kattungar innan grannarna kontaktade Länsstyrelsen. Dottern fick en viss tid på sig för att se till att katten kom in. Katten som nu blivit fyra katter.

En fälla lånades av oss på katthemmet och det gick snabbt att fånga in den lilla familjen.

Dottern var mycket ledsen över att hon inte tagit hand om Mio på en gång när modern avlidit, men Mio hade hållit sig på avstånd när dottern varit i huset och varit väldigt skygg. Sedan hade tiden gått och det blev som det blev.

Nu hade Mio blivit ännu skyggare och var mer eller mindre än vildkatt som dottern beskrev det, samt att hon inte kunde ta in Mio eller ungarna. Avlivning var ett alternativ som var övervägande i situationen, men hon frågade om katthemmet inte kunde ta kattungarna i alla fall. Jag svarade som jag brukar:

– Ingen mamma. Inga kattungar.

Mios älskade matte avled hemma. Mio var där. Chockad. Rädd. Förvirrad. Många okända människor klampar in i hemmet för att ta hand om kroppen. Mio bler räddare och visste varken ut eller in. Hemmet började tömmas. Mio höll sig undan för att hon var rädd. Hon visste inte vad som skulle hända henne. Hon undvek det hon inte kände till. Allt hon kände till var borta. Ensamhet. Hunger. Förvirring. Rädsla. Sorg.

Jag säger det igen. Du som har husdjur och lever ensam; skriv ner några ord om hur du vill ska hända med dina djur. Det är inte helt självklart att anhöriga tar emot dem med öppna armar. Det är tyvärr väldigt vanligt att husdjuren avlivas…

Mio
Mio

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21