Feliway Classic Refill

245 kr

FELIWAY CLASSIC Doftavgivare är en perfekt lösning för att ge katten trygghet i hemmet och för att motverka beteenden som att katten kissar inomhus på olika ställen, klöser på möbler eller gömmer sig av skygghet.

FELIWAY CLASSIC använder sig av kattens egna naturliga ”trygghetsferomoner” för att skicka budskap till katten om att här kan den känna sig helt trygg och må bra.

Därför hjälper FELIWAY Classic din katt att hantera de situationer i vår vardag som kan uppfattas som oroande och stressande för katten. Och inte minst motverkar FELIWAY Classic de beteenden som oroliga katter gör, som att kissa på olika ställen inomhus, klösa på möbler och dörrar eller gömma sig av skygghet.

“Trygghetsferomoner”

När katten mår bra och känner sig trygg i sitt revir markerar den det genom att gnugga sitt ansikte mot olika saker, såsom möbler, människor och andra katter i hemmet. Då utsöndrar katten naturligt ”trygghetsferomoner” från kinden. Dessa feromoner påminner katten om att den är på ett ställe där den känner sig trygg och säker.

“Harmoniferomoner”

När katten diar sina ungar släpper hon naturligt iväg ”harmoniferomoner” från juverområdet. Feromonernas budskap om harmoni ger trygghet till kattungarna och bidrar till harmoni mellan katterna.

“Revirferomoner”

Att skapa revir är naturligt för katter. De är dessutom viktigt för katten att känna kontroll i sitt revir. Katter använder olika sätt för att kommunicera ”detta är mitt revir” till andra katter. Ett sätt är att lämna tydliga klösmärken som andra katter visuellt kan se. Ett annat budskap är att släppa ut ”revirferomoner” från tassarna när de klöser.

Förpackning: Refillflaska 48 ml