HUNDkastrering

Vi har kastrerat katter på katthemmet i åtta år och har med jämna mellanrum fått frågan om vi inte även kunde kastrera hund. Nu ingår det inte alls i våra verksamhetsmål och vi jobbar enbart med katter. Därför har vi sagt nej till alla som frågat. Nu fick vi kontakt med en kirurg som jobbar uteslutande med att kastrera hundar och katter i olika länder, som kan komma till katthemmet i februari för att kastrera hund och även göra några andra operationer på katt.

Katthemmet kommer att bekosta veterinärens flygresa hit och det material som kommer användas. I övrigt kommer katthemmets lokaler att användas och veterinären får övernatta på "Grovsta Bed, breakfast, lunch, dinner och fika" 😉 Ägaren till hunden kommer att få jobba genom att vara med sin hund under sövning och uppvak.

Veterinären är registrerad i Sverige, men arbetar uteslutande i andra länder med att kastrera hundar och katter i olika projekt. Vår veterinär Silvia kommer även att vara med.

Det gör att vi kan erbjuda kastrering av hund till ett mycket lågt pris och de pengar som blir över kommer att tillfalla katthemmets verksamhet.

Dagarna som är inbokade är 15/2, 16/2 och 17/2.
Antalet platser är begränsade.
Det går att boka plats genom att klicka på knappen nedan.

Denna kastreringskampanj är endast möjlig om vi har ett visst antal hundar bokade. Du tre dagar på dig att swisha 500 kronor i handpenning när du bokar plats, för att låsa din bokning.
Swisha till 1235 27 87 83. Märk inbetalningen med hundens namn + kastrering. 
Det är för att vi behöver ha stenkoll på att de som bokar verkligen kommer. Handpenningen på 500 kr dras av från den totala summan. Det är inget utöver.

Ingreppet är minimalt och går fort att utföra. Läktiden är snabb.
Många tikar får livmoderinflammation när de kommer upp i ålder och det kan kosta upp mot 30 000 kronor att operera det akut. Många tikar mår även väldigt dåligt psykiskt av att vara skendräktig och det kan bli värre för varje löp.
Det är även vanligt att hanhundar utvecklar prostatatumörer när de kommer upp i ålder, som gör att man måste kastrera dem.
I övrigt finns det många myter om vad som kan hända med en hund efter kastrering och många i Sverige är starkt emot att kastrera i förebyggande syfte eller för att minska beteenden som beror på en stark könsdrift.
De flesta försäkringsbolag lämnar rabatt på försäkringen när man kastrerat sin tik.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta katthemmet och vår veterinär.

Det du behöver meddela oss när du bokar är hundens namn, kön, ras, ålder och vikt.

Pris:

Tik:
< 10 kg - 2 300 kr
10-30 kg - 2 700 kr
30-50 kg - 3 100 kr
> 50 kg - 3 500 kr

Hane:
< 10 kg - 1 800 kr
10-30 kg - 2 050 kr
30-50 kg - 2 300 kr
> 50 kg - 2 500 kr
Krypto + 500 kr

Boka övrigt i Norrtälje