Norrtälje kattcenter

Kastrering av katt

Sveriges Veterinärförbund rekommenderar att kastrering göras från fyra månaders ålder på både hon- och hankatter. Norrtälje katthem och vår veterinär har lång erfarenhet av att kastrera unga individer.

Det går bra att kastrera från 4 månaders ålder


Ett av våra mål är att minska antalet hemlösa katter. Vi har därför valt att arbeta preventivt genom att fler katter kastreras. Vi vill inte konkurrera med klinikerna, utan vi vill nå den målgrupp som inte har råd att kastrera och därför drar ut på det, vilket gör att en eller flera kullar hinner födas.

Pris:

Hona 600 kr/Hankatt 400 kr inklusive obligatorisk id-märkning med chip och tatuering, samt registrering i SKK.
OBS! Katter som redan har chip blir tatuerade.
(SKKs registrering kostar normalt 140 kr. Klinikpris för chip är 495 kr och för tatuering 250 kr.)

Vi klipper klorna kostnadsfritt på alla katterna eftersom de ska vara inomhus 7-10 dagar efter kastreringen.

Om vi hittar öronskabb eller andra åkommor passar vi på att ta hand om det när katten ändå sover. Det kan då tillkomma en kostnad för material eller läkemedel.

Du har även möjlighet att få en besiktning av katten med ett intyg som kan vara bra att ha för att visa att katten är frisk. T.ex. för försäkringen. Pris: 150 kr i samband med kastreringen.

Information inför ingreppet:

Du lämnar in katten mellan 08.00 – 09.00 samma dag.
(Bokningssystemet kommer påminna dig om att lämna 08.00 eller 08.05 och det är för att systemet inte klarar av att ha honor och hanar i två grupper samtidigt mellan 08.00-09.00)

Du kan hämta mellan 17.00 – 18.00.

• Kattungar yngre än 7-8 månader ska fastas endast från 06.00 på morgonen. Ta bort torrfodret 06.00 och ge ingen frukost innan.
• Vuxna katter fastas från midnatt.
• De får dricka vatten.
• Andra katter i hushållet får lida med sin kompis 😉

Vaccinering:

Vi rekommenderar även att katten vaccineras mot kattpest och kattsnuva. Även innekatter, då kattpest är mycket vanligt i Sverige och en dödlig sjukdom. Innekatter kan smittas via saker som kommer utifrån, som dina skor.Vaccination i samband med kastreringen kostar 150 kr. Att vaccinera på katthemmet kostar normalt 225 kr (Klinikpris är ca 350 kr.)

Grundvaccineringen består av två sprutor med 4 veckors mellanrum. Därefter med 1-2 års mellanrum beroende på om katten är innekatt eller har möjlighet att gå ut.

Annat att tänka på:

• Ta med vaccinationsintyget om du har ett, så att veterinären kan signera det. Annars gör vi ett åt katten.
• Ta gärna med en filt eller en handduk för att bädda ner katten i på vägen hem. De fryser lätt efter narkosen och de kan även kissa på sig när de inte är riktigt vakna.

Betalning:

Vi tar kort på katthemmet och vill helst ha det över kontanter. Du kan välja att betala på faktura via Klarna om du bokar via bokningssystemet.

kastrering katt kattcenter norrtälje stockholm
Kastrerad hona