Lillördag

Benny är nu nio dagar gammal och han har nästan öppnat ögonen helt. Vänstra ögat är inte riktigt helt öppet ännu. Snart blir det dags att klippa klorna. Inte för träningens skulle då, utan för mamma Bellas välmående.

Benny

 

Jag tyckte att Inka var den rundaste kattungen jag sett, men Benny han är en riktig tjockis! Som slagit rekord tror jag bestämt.

Benny

 

Nio dagar gammal och väger redan 301 gram!
Inka vägde runt 200 gram när hon var nio dagar och närmade sig 300 först när hon var runt 16-18 dagar gammal.

Benny

  

Inka är väldigt nyfiken och vill gå på upptäcktsfärd.

Inka

 

Mamma Maya håller noga koll på sin dotter. Neffi är också nyfiken.

Maya och Inka

 

Neffi har börjat bygga bo. Hon kommer inte ut lika fort och gör sin skruvdans som hon alltid ska göra när man kommer in till henne. Hon är väldigt fluffig på magen nu. Idag fick jag inte känna så noga, för då grymtade hon åt mig att sluta tafsa. Jag lydde väldigt snabbt! Får se om det är något på gång snart.

Neffi

 

Rumskompisen Dagny är pigg och glad igen efter kastreringen igår. Hon kelar och kromar sig som bara den 🙂

Dagny

 

Killen har också återhämtat sig helt från igår. Han är sitt vanliga jag igen. Han är så imponerande! Han skulle heta Aslan istället, som lejonet i Narnia. Men Killen blir nog bra att heta om han ska bo på ett demensboende.

Killen

  
En ny katthona kom in idag på nio år. (Mamman var Russian blue, som var ute och hittade sig en snygg bad boy som hon hade en kort romans med.) Mysan har varit innekatt i hela sitt liv. Hon vill inte dela med sig av sin husse med andra och hon kissar på fel ställen för att visa sitt missnöje. När ägarna fick barn för några månader sedan, så brast det helt för Mysan och det går bara inte längre. Alla mår dåligt. Vi ska försöka hitta ett hem där hon kan få vara huvudperson.  

Mysan

 

Rose och Roland var så söta tillsammans i en elementbädd. De låg där medan jag höll på och fogade i båset bredvid. Hon morrade några gånger när jag rörde mig lite för nära, men hon låg kvar. När jag kladdat klart och tagit av mig handskarna tänkte jag att jag skulle fota dem. Det fick jag inte! Rose spottade och slog mot kameran. Jag var inte alls förberedd på det eftersom hon inte brukar reagera så när det är nät mellan oss. Jag hoppade till helt enkelt.

Roland och Rose

 

Hon har inte förlåtit mig…
 
– Aldrig!

Rose

 

Roland satte sig upp. Alldeles yrvaken. Han fatta inget.

Roland

  

Vi har tappat två av våra sponsorer, som abonnerat på reklamplats på bloggen och hemsidan och det är väldigt märkbart för katthemmet. Det är inte det lättaste att få tag på nya. (Det kostar 295 kronor i månaden att synas här.)

En positiv nyhet är att vi kommer att få hjälp med att fixa ventilationen på katthemmet. Susanne och Lasse som har adopterat Tussen och Tjorven från oss. Lasse jobbar med ventilation och har egen firma. Han har varit här och tittat idag. Han har en plan med Jan som underhuggare 😀

Yxlans Roslagsluft AB

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670