Akut till veterinären

Flora började helt plötsligt jama klagande. Det hördes att hon hade ångest. Hon tog några vinglade steg och lade sig bara helt matt på golvet. Hon andades mycket snabbt och kort. Jag tog upp henne i famnen och höll henne. Hon satte sina tassar mot mitt ansikte och jamade långdraget. Hon kurade ihop sig i min famn medan jag ringde Albano och varskodde dem om att vi var på väg. Jag kunde känna hur dåligt hon mådde. De trodde först att det kunde vara förgiftning, men hon kan omöjligt varit i kontakt med något sådant. De sa sedan: – Håll henne varm och kom!

Jan fick uppgiften att åka med henne till Albano. När de kom dit fick Flora först syrgas och sedan röntgade man henne. Man såg då att hennes hjärta var otroligt förminskat. Veterinären förklarade att detta var något medfött och nu när hjärtat inte orkade längre gick det tyvärr inte att göra något för henn, så Flora fick stilla somna in i Jans famn.

Vi har haft en lång härlig resa ihop. Det är över ett år sedan som Flora kom till katthemmet tillsammans med sin syster. Födda ute i en övergiven lada. De var då båda två så rädda och osäkra, men sakta, mycket sakta började tjejerna ta för sig på katthemmet och bli keliga.
Farväl Flora.

Flora

 

Flora och Freja i februari 2011.

Februari 2011

 

Freja och Flora i april 2011.

April 2011

 

Flora och Pricken nu i veckan.

5 februari 2012

 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670