Almanacka och välling

Idag har det varit mest almanacka i huvudet på mig. Jag har hunnit med massor av annat emellan så klart. Jag fick första korrekturet på morgonen. Det visade sig att vi fick en hel sida över i almanackan, så efter lite diskussion blev det så att jag skapade en decembermånad för 2011 som får vara med och fylla upp. Det blir jätte bra 🙂 Jag är riktigt nöjd med hela almanackan!

Jag fick ett nytt korrektur efter lunch, som jag läste igenom och skickade tillbaka några ändringar. Det gick ett tag och jag pysslade med annat och fick ett nytt korrektur. Några små ändringar igen. Nytt korr. Ändringar. Nu sitter jag och väntar på det sista korret, sen om jag inte hittar fler fel, så går den till tryckeriet imorgon. Lite nervöst faktiskt. Det känns så mycket större i år. Inte bara för att det är fler almanackor som ska tryckas, utan också för att förväntningarna är högre.

Det är en hiskelig summa på 32 000 kronor som ska hostas upp för tryckningen!! Vi har lyckats spara lite från loppisen. Allt har inte gått till veterinären ännu! Vi har fått in nästan 8000 kr på att sälja annonser i almanackan, men det saknades ändå 10 000 kr.

Jag och Jan valde att sälja några saker, som vi inte måste ha. Saker som vi tänkt sälja men inte fått tummen ur. Jag har skickat iväg en del guldsmycken till försäljning, så det ska nog gå vägen. Tanken är i alla fall att investeringen ska göra att katterna får tillbaka mer pengar. Vi hade tänkt ta 100 kr styck för dem i år, eftersom vi fått ett bättre pris på tryckningen än förra året. Bästa scenariot är så klart att vi säljer alla. Då har katterna fått in 68 000 kr. Om vi säljer hälften så är det också en vinst för katterna. Vi får vänta och se helt enkelt.

De tre små hamnade i tidningen idag.

NT 2011-10-17

 

På förmiddagen blev Maggie tingad. Hon flyttar efter besök hos veterinären den 27:e till en barnfamilj i Bergshamra. De kom för att titta på en helt annan katt i fredags och blev kära i Maggie. Efter att ha funderat i helgen så hade de bestämt sig.

Maggie

 

Vi har inte gjort annat än att matat super hungriga kattungar hela förmiddagen. De åt flaska efter flaska och kissade floder efteråt så klart 😉 Inte förrän nu på eftermiddagen blev de nöjda och mätta i magen. Nu har sedan sovit i flera timmar. De har inte varit dåliga i magen idag heller och det är skönt.

Lotta och Stinta

 

En kattunge som setts springa runt i Svensboda ett tag nu blev infångad på eftermiddagen. Det är två av våra volontärer, Berit och Lennart, som sett katten och fick låna en fälla. De hann inte mer än sätta ut den med mat i så gick katten in i den, men det dök också upp en skygg mammakatt. 

Tyvärr var inte kattungen id-märkt. Den var förskräckt över att ha blivit infångad och transporterad hit så klart, men ändå lätt att kolla id på och fotografera utan att den gjorde utfall. Den har haft människokontakt tror jag. Kattungen ska få bo hemma hos Berit och Lennart tills plats öppnas upp på katthemmet. De ska försöka sig på att fånga in mamman också.

Känner du till kattungen? Eller kan ta hand om den?

Kattunge på ca 14-16 veckor

 

Sent på eftermiddagen idag blev Eddie tingad. Han får flytta om en vecka. Han kommer att bli innekatt i Hallstavik. Han har gjort så stora framsteg i sin socialisering. Han var jätte gosig under visningen. Det var riktigt roligt 🙂

Eddie

Jag har en visning inbokad på Mimmi och Miranda i veckan och två visningar till är inbokade: där vet jag inte vilka de är intresserade av ännu.
 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670

 

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12