Äter man mycket…

…Blir man stor och stark!

Dragan kan numera klättra upp på grinden. Inte för att rymma då, utan för att ta sig upp på bänken. Det kan ju finnas mat där!

Dragan

 
Jag har i alla fall kommit på varför kattungarna stökar så mycket… Det är för att det ska ta längre tid för mig att städa. Det är ju så roligt när jag sopar och moppar! 😀

Det går framåt för de rädda syskonen. Det blir mindre fräs för varje dag och de sitter kvar när jag kommer in och städar. Det är bara Rose som fräser och fäller ner öronen om hon tycker att jag tittar för mycket på henne, men hon slutar inom några sekunder när hon märker att inget händer. Jag nonchalerar henne bara när hon fräser. Sedan när hon slutat, så pratar jag lugnt med henne. Det går riktigt bra.

Lenita, Rea och Rose
 

 
De busar och är framme mycket mer nu. En helt annan blick i ögonen, även om vi har en bit kvar att gå innan det släpper helt.

Robin
 

Vi brukar skoja om vad som hamnar i botten på lådorna och vad katterna kan läsa om eller sk-ta på 😉

Pickskytte

 
Det saknade syskonet blev infångat idag. Rädd så klart. Ser ut att vara en blå sköldpadda. Har inte stökat så mycket med henne.

Smulan
 

 
En katt har hittats skadad och döende idag. Inga veterinärer i Norrtälje gick att få tag på för hjälp. Så de som hittat katten kom hit till katthemmet, för att få råd om vad de skulle göra, men också att förhoppningsvis hitta en chipmärkning och få tag på en ägare. Katten var väldigt illa däran och närmsta veterinär var minst en timma bort. Ingen id-märkning kunde tyvärr heller hittas. Jag trodde inte att katten skulle klara den resan. Om den gjorde det skulle det nog ganska säkert resultera i en avlivning. I och med att ingen ägare kunde hittas beslutade vi att det inte var motiverat att ta katten till ett djursjukhus för att ge katten intensivvård. Vem skulle ta den räkningen?

I övrigt var katten i mycket fint skick. Bra hull. Inga fästingar. Någon saknar den någonstans…

Den bruntigrerade hankatten med vita tecken vilar tryggt i min mamma Monicas famn i väntan på att vi ska ta ett beslut.

I väntan på beslut

 
 
Vi tog gemensamt ett beslut om att det var bäst för katten att få somna in.

Okänd hankatt
 

Sen har vi haft otur idag med Gullan. Hon blev väldigt rädd när vi var inne och städade. När Jan skulle ta sig ut för att hämta mat och vatten lyckades Gullan tränga sig förbi Jan och ut i köket. Hon tog sig upp i fönstret och när Jan skulle ta henne åkte fönstret upp och Gullan slank ut! Fönstret var stängt men av någon anledning var det inte haspat ordentligt. Nu blir det till att ställa ut mat och rigga fällan i ett försök att försöka fånga in henne. Hade hon inte varit så rädd hade det ju i princip bara varit att gå ut och hämtat henne, men nu blir det inte lika lätt.

  

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12