Besök hos veterinären

Idag har jag varit iväg med ett gäng katter till Carl-Petters mottagning. Arga Mamman skulle kastreras och lämnas åter till det gamla paret som hon känner. Samtidigt kastrerade vi fyra unga hankatter från trettongruppen.

Fyra nykastrerade killar

 

Vi tittade på Rolands öra igen och diskuterade en hel del.  För och nackdelar. Vi kom fram till att ge honom en chans till. Nu har vi opererat bort så mycket av tumören som vi kunde se och brände sedan med ett speciellt verktyg, så vi hoppas nu att vi fått bort så mycket som möjligt. Nu är det bara låta tiden gå och se vad som händer… Rolle ska äta antibiotika i 10 dagar och smärtstillande.

Carl-Petter undersöker Rolle

 

Dragan fick sina tänder genomgångna. Han har stått på antibiotika sedan i tisdags och inflammationen har redan börjat minska, men han har mycket tandsten som behövdes tas bort för att han inte ska förlora alla tänderna.

Dragans tänder

 

Asta tar bort tandstenen. Stora bitar lossnade när vi höll på. Sen kom hans fina vita tänder fram under.

Asta och Dragan

 

Dragans ena hörntand, som jag redan från början såg att han hade ont i, satt löst och efter att all tandsten tagits bort beslutade vi oss för att göra ett försök att ta bort tanden. Carl-Petter var lite orolig för att ta bort tanden eftersom roten till en hörntand är mycket lång och man riskerar att knäcka käkbenet om man inte är försiktig, men det var inte så svårt som vi trodde att det skulle vara. Den var helt död upp i roten och rutten kan man nog till och med säga. Den lossnade nästan av sig själv…

Han har nog slagit av en bit vid något tillfälle och då har bakterier kunnat leta sig upp i roten. Usch, vad ont han måste ha haft!

En hörntand

 

Ren och fin i munnen 🙂 Nu kommer han ha mycket lättare att äta. Dragan kommer att fortsätta att äta antibiotika i en vecka till.

Dragans mun

 

Nya killen, Röding fick han heta, han är så himla kelig och otroligt charmig. Han försöker kurra, men han har svårt att andas och slutar abrupt för att hämta andan. Han stryker sig mot mig hela tiden och börjar sen att kurra igen.

Jag har plockat massor av fästingar på honom idag… Urk! Inte bara stora vindruvor, utan massor av små med en fästing till på sig. Plus att han hade öronen fulla med “minifästingar”. Han var otroligt tålmodig medan jag letade igenom hans beniga kropp.

Han är så mager, stackaren, att han inte skulle klarat sig länge till ute. Det är därför han fått en luftvägsinfektion. Hans kropp har inget försvar alls. Han får antibiotika nu, men man vet inte om det tar ordentligt.  När någon är så här svag kan det utvecklas till lunginflammation. Vi får se om några dagar.

Röding

    

Momin har blivit adopterad idag. Han har flyttat till en barnfamilj där det finns en katthona på 4 år redan. Han kommer att kunna få gå ut sen när han bott in sig.

Momin och Prillan

 

Dolce har blivit tingad och flyttar på måndag. Hans blivande matte är mamma till Lillans och Stars matte 🙂

Dolce

 

Dragan äter kvällsmat med god aptit 🙂

Dragan

   

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670