Brist på kattungar

Efterfrågan på kattungar har varit mycket stor under hela vinterhalvåret. Och det tycks vara likadant i hela länet. Vi tar emot flera samtal och mail om dagen från familjer som vill adoptera kattungar, men vi har inga kattungar. Vi har en lång kölista på familjer som står redo att adoptera bara vi får in kattungar.

Nu är det vår och vi har inte fått ett enda samtal om hemlösa dräktiga honor eller honor som fått ungar ute, så med tanke på kattungebristen har vi beslutat att ta saken i egna händer. För vi har inte brist på mamma- eller pappakatter och det är sex honor som löper just nu i katteriet. Det är en konstant jamande kör därinne!

Vi släppte ut de löpande honorna i rastgården tillsammans med några villiga hanar som vi tyckte var bra pappamaterial. Sen fick de sköta resten själva.

Nåva var först med att visa upp att hon var villig!

Nåva flirtar
Nåva flirtar

 

Nu är det bara att vänta i 65 dagar på att första kullen kattungar ska födas. Ni som visat intresse för att adoptera kattungar kommer vi att kontakta för att se till att intresselistan är aktuell. Andra som är intresserade av kattungar är så klart välkomna att göra en intresseanmälan. Om de sex honorna som parats får varsin kull på 3-5 ungar, så kan vi förvänta oss 18-30 kattungar under första veckan i juni.

Kattungar på gång
Kattungar på gång

April april din dumma sill!!! 😛

Ja, vi har fått många reaktioner på vårt aprilskämt och det var just vad det var 😛 Inte en chans att vi skulle se till att det blev fler oönskade katter när det redan finns så många.

På bilderna är det Nåva som kråmar sig och håller på. Efter flera dagars tjat kände sig Knutte tvungen att ”ställa upp” trots att han är kastrerad… Kram på er 🙂

_____________________________________________
 Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vårt swish är 1234 70 48 21

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12