Busig tjej

Zelma och Hilda har lekt en bra stund på förmiddagen.

Zelma och Hilda

 
Zelma var väldigt försiktig och mest nyfiken på Hilda och ville nosa på henne. Det var Hilda som var galet busig och gjorde attacker mot Zelma. Tyvärr är min kamera alldeles för saktfärdig för att fånga de roliga aktionscenerna…

Zelma och Hilda
Zelma och Hilda

 

Jan blev också attackerad av bus-fian.

Jan, Zelma och Hilda

  
Hilda åt en stor lunch och har efter det sovit hela eftermiddagen.

Trött tjej

 

Oskar var också med i köket, men han var mer nyfiken på att undersöka allt annat.

Oskar

 
En man var här och presenterade sig. Han berättade att han bor utomlands på vinterhalvåret och ensam på en ö här i Roslagen under sommarhalvåret. Han frågade om vi hade en eller två katter som skulle vilja bo med honom när han är i Sverige. Han kommer att jobba med katterna för att får dem tama, så det var frågan om blyga eller rädda katter. Ett sommarkollo skulle man kunna kalla det.

Jag tänkte genast på Roland! Han förtjänar att få åka på kollo under två månader. Sen tänkte jag på Ninni, men hon och Roland känner inte varandra så bra och då tänkte jag på Katt-Lotta. Båda tjejerna är försiktiga och blyga och har varit här länge. Mannen fick träffa katterna och vi beslutade oss för att det blev Roland och Lotta som får åka på sommarkollo. De åker på tisdag och kommer tillbaka i början av september. Fungerar det bra, så blir det andra katter som får åka nästa år på kollo. Jag räknar med att Roland och Lotta har fått nya hem tills dess.

Lotta och Roland

 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670