Dumt rykte!

Det har nu nått mig att det går ett rykte om att ”katthemmet i Grovsta inte behöver några medel för att de är så himla rika”.

Jag vill bestämt dementera detta rykte! Den enda anledningen till att katthemmet finns kvar idag är för att jag och Jan donerar lokalen med el, vatten och värme till katthemmet.

När pengarna vi fått donerade till katterna inte räcker till veterinärräkningar och mat tar vi utav våra privata pengar och framför allt donerar vi vår tid. Så stora är våra hjärtan! Det är också en av anledningarna till att det tar sådan tid att få klart karantän och varför vi inte kunnat bygga några utegårdar till katterna.   

Jag hoppas att detta rykte slutar här och nu!

Cecilia

Jag vet att ni som stödjer katthemmet redan vet detta 🙂 och att denna information förmodligen inte kommer att nå dem som sprider ryktena direkt eftersom de inte följer vårt arbete, men jag hoppas ändå på att denna motattack har en liten effekt.

Kostnader för katthemmet per katt:
Kastrering: Hona 750 kr/Hane 550 kr
ID-märkning: 175 kr
Vaccinering: 250 kr x 2 st = 500 kr
Avmaskning: 75 kr per gång
Skabbmedicin: 95 kr x 2 = 190 kr
Härbärgering: ca 90 kr/dygn och katt. Hyra, vatten, el, telefon, internet, värme, försäkring, mat, toaströ och tänk på allt arbete!
Övrig medicinsk vård: Det kostade t.ex. 2 480 kr att amputera Roxies svanstipp och antibiotikan och smärtmedicinen gick på 345 kr till henne.

Exempel Roxie:
Kastrering: 750 kr
ID-märkning: 175 kr
Vaccinering: 500 kr
Avmaskning: 75 kr
Skabbmedicin: 190 kr
Härbärgering: Roxie bodde 35 dygn på katthemmet= 3 150 kr
Övrig medicinsk vård: 2 480 kr
Läkemedel: 345 kr
Totlat: 7 665 kr

Detta är anledningen till att katthem inte klarar av att hålla öppna så länge, för att pengarna tar slut!Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12