Elaka tanten är i farten…

Jag skulle vaccinera och id-märka alla nya kattungar som kommit in under veckan. De fyra minsta var det inga problem att vaccinera. De var lika glada efter som de var innan. Det var bara den tigrerade honan som blev arg när jag chippade henne och hon tog ut sin frustration genom att bita mig i lillfingret, men sen var hon på bra humör igen.

Den lilla svarta honan som varit hängig och haft diarré har piggat på sig och äter nu bra.

Nya småisar

 

Det var inte fullt lika lätt att göra om proceduren med ungarna från Brottby eller de som kom in från Rådmansö utan mamma. Det låg alla och tryckte tätt ihop i två gömmen.

Rädda kattungar

 

De var väldigt lugna när jag började, men när mammakatt började fräsa och klättra på väggarna för att komma undan, då blev kattungarna jätte upprörda. De förstod inte vad som var fel, men något måste ju vara väldigt farligt när mamma reagerar så där. Jag lyckades vaccinera alla 12 kattungarna med hjälp av vår praktikant Sofia, men inte utan att jag blev punkterad några gånger. Katter är mjuka och gosiga djur, men de kan vara riktigt vassa också!

Sköldpaddshona

 

Vi har fått ett otroligt gensvar på mitt utskick om behovet av volontärer. Det är jätte roligt! Inte bara för att hjälpa oss att städa, utan också för att umgås med katterna. Jag hoppas bara att det blir kontinuerligt. Det är så viktigt för katterna. Jag ser redan stor skillnad på de som är blyga och som nu har fått många besök på kort tid att de kommer fram fortare och är framme mer. Det är ovärderlig träning, för att de ska få nya hem. Många vill hjälpa en hemlös genom att adoptera från oss, men nästan ingen vill adoptera en skygg katt. Man vill ha en gosig kat. en katt som gillar att bli klappad och sitta i knät.

Marie-Charlotte

 

Zelma och Zoe kvällsbusar innan det är läggdags.

Zoe och Zelma

 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12