En ny katt in

Napp i fällan under natten. Skorpans föräldrar var här med fällan och sin fångst. Jag gick igenom katten. Det var en kastrerad hane. Inte id-märkt. Gissar att den är mellan 5-8 år gammal. Jag hittade mängder av skorpor och gamla skador. Fästingar så klart. Inte mager, men inget hull heller. Han var tufsig i pälsen. Han var försiktig, men absolut en tamkatt.

Jag vaccinerade, avmaskade och id-märkte honom. De skulle ta med honom hem och så får vi se om någon ägare kan hittas. Annars skulle de behålla honom om det gick bra med Skorpan.

Okänd hankatt

 

Gräset vi fått i veckan var klart att serveras nu. Jag band fast gräset i krukan genom att vira ett snöre tre varv runt och knyta hårt. Jag gissade att annars skulle de slita upp gräset med rötterna och vi skulle få ut allt på golvet. Man har ju varit med förr 😉

De i undangömmet fick en kruka. De tyckte nästan att det var lite läskigt först…

Undangömmet

 

De flesta var trötta efter lek, men några var tillräckligt pigga för att undersöka gräset. Det är en helt annan rytm inne i undangömmen nu. Många av de blyga är framme mycket mer nu och tar för sig lite mer. Det är precis som att Melker tog så mycket plats att det inte fanns något kvar till de andra.

Undangömmet

 

Den andra krukan med gräs gick till ett av de stora båsen där de också är flest nämligen i Rolands bås. De var väldigt intresserade av att beta 🙂

Rolle-båset

 

Jag var inne i karantän och skulle titta till dem. Helt plötsligt blev Eddie jätte go och började göra kullebyttor i sin bädd för att jag skulle se honom och när jag började klappa honom började han kurra för fullt 🙂 Ett stort framsteg!

Eddie blir klappad

 

Tur att jag band fast gräset i krukan…

Undangömmet

   

– Vad gör du?
– Det var faktiskt så här när jag kom hit…

Undangömmet

 

Nu när det flyttat några katter och lilla Tofta lämnat oss, så har vi möblerat om i katteriet och en grupp med kattungar som gjort sin tid i karantän kunde få flytta från karantän och in i katteriet. Det gjorde att en box i karantän blev ledig och jag kunde ringa in en katt på väntelistan. Han har stått för länge på listan och väntat. Sedan januari. Det har varit katter före honom på listan och när han blev först i kön i början på sommaren, så har det hela tiden kommit akuta fall med kattungar som gått före. Men nu, så kunde jag ringa in honom. De som matat honom blev jätte glada och lättade, men också lite ledsna att köra iväg med honom till katthemmet.

Det var lite pyssel med att fånga in honom. Några minuter i sex ringde de och meddelade att de äntligen fått in honom och undrade om de kunde komma i alla fall. Jag sa att det gick bra. Strax för 19 kom de fram hit och en lurvig katt levererades in till karantän.

De hade kallat honom för Frästussen eftersom han i första början hade fräst åt dem när de matat honom och för att han var så tovig, men de tyckte att ett nytt namn inte skulle skada 😉 Jag ska hälsa lite mer på honom i morgon och se vad han ska heta och titta efter om han är en han.

Frästussen

 

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
 

 Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12