En ny kille

Vi fick in en hankatt som är runt 10 månader. Han är jätte kelig och tam. Han hade dykt upp hos en familj som bor nära ett sommarstugeområde och krafsat hysteriskt på fönstret för att få komma in. Först hade de inte velat släppa in honom eller mata honom, men när de frågat runt och ingen kändes vid katten, så matade de honom eftersom han var väldigt mager och så klart hungrig. De hade plockat bort en mängd fästingar och satt Frontline på honom och även avmaskat honom.

De ringde till polisen för att anmäla honom som upphittad. Precis som man ska göra och även fråga vad de kunde göra för katten eftersom de inte kunde behålla den. Polisen hade svarat att de skulle sluta mata katten och låta den dö av svält, sen skulle de vara av med problemet… Lätt som en plätt!

Det är inte första gången jag får veta att privatpersoner får den här typen av “tips” av polisen. Jag blir arg! Vad är det för människa som jobbar för polisen? Kan man inte känna empati för andra levande varelser, så ska man inte ha ett jobb där man ska hjälpa människor.

Olle är i alla fall glad att ha fått komma hit.

Olle

 

Hilda har flyttat idag till sitt nya hem. Hon har bott på katthemmet i 55 dagar.

Hilda

 

Jag ska åka med Carl-Petter till SLU ikväll och lyssna på en föreläsning i tre delar. Om Osteoporos, njursvikt och högtblodtryck hos äldre katter. Det ska bli intressant.

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670