Energitjuvar

Jag försöker alltid att vara positiv och hitta lösningar på problemen framför mig hellre än att se hindren och svårigheterna. Det jag inte kan göra någonting åt det ödslar jag ingen energi på. Det är bara slöseri. Bättre att rikta energin på det jag kan göra någonting åt istället.

Jag hinner inte alltid tacka alla som stöttar mig och katthemmet, men jag vill säga att jag är otroligt tacksam för snälla och stöttande ord. På Facebook, men också när de kommer som andra sorters meddelanden eller i person. Det både stärker och värmer när det är tufft. Tack för det du gör <3 Det kanske inte känns som mycket, men det hjälper. Många säger att de önskar de kunde göra mer, men det är inte så man ska se på saken, utan det man kan göra det gör man och det uppskattas mycket på denna sidan.

Men konstigt nog finns det alltid några personer som lyckas sno min energi, den lilla jag har, och bara totalt sabotera. Jag har än idag inte lyckats komma på hur jag ska skydda mig från de människorna. De dyker oftast upp så oväntat att man är helt tagen på sägen och de bara sabbar! Sabbar en hel dag eller en vecka, ibland mer. Bara för att man blir ledsen, störd och stressad.

Jag får till exempel negativa kommentarer för att vi “aldrig” svarar i telefonen, trots att jag tycker att vi (jag och Ann=två personer) svarar i telefonen mest hela tiden! Det är ju liksom även annat som måste göras. Det är inte helt sällan jag sitter och gräver i en toalåda samtidigt som jag svarar i telefonen…

En dag börjar på katthemmet 7.30. Det är en koll av att alla mår bra. Medicinutdelning till de som ska ha. Mat till kattungarna.

Kolla vad som ska hända under dagen. Planera. Kolla telefonsvararen och sms. I bland är det för många att jag måste lämna det till senare, för att det tar för mycket tid från katterna.

Fixa med tvätten. Vika, lägga på plats. Starta en ny maskin.

Ordna med disken. Plocka ur ren. I med smutsig om det finns kvar från gårdagen.

Göra i ordning städgrejerna.

Börja städa box för box; Torka hyllor, fönster, gräva lådor, byta filtar, fylla på mat och vatten, sopa golvet, gosa/prata med katterna medan man svarar i telefonen och tar hand om kunder på plats.

Städa alla allmänutrymmen, gå med sopor, fylla på det som tagit slut, sen kommer kanske ett kloklipp eller en trim medan man svarar i telefonen och tar hand om kunder på plats.

Diska toalådor, bajsspadar, mer disk, mer tvätt. Veterinärbesök, hämta en katt. En katt flyttar, någon ny kommer.

Bokföring, kontor med alla journaler, registreringar, post, räkningar, mejl medan man svarar i telefonen och tar hand om kunder på plats.

Visningar av katter, pensionatskatter som kommer och går och så ska det nattas. Precis när man är klar kanske det dyker upp ett akutfall och jag blir kvar eller får passa när de kommer. Sen ska man ta hand om allt kring det.

Vår veterinärdag tar rätt mycket tid. Dagen innan ställs rummet i ordning som mycket som det går för dagen innan.

07.30 är jag på plats och gör iordning det sista. Mellan åtta och nio kommer katterna och de ska skrivas in, vägas och sättas i sin box i väntan på sin tur. Klockan nio kommer veterinären och vi börjar kastrera. Det är ett konstant flöde tills klockan fyra. Då går veterinären hem. Katterna börjar lämnas ut. Veterinärrummet ska städas. Massor av instrument som ska diskas och steriliseras. Minst tre maskiner tvätt blir det också. Helt slut för jag har inte suttit ner en minut på hela dagen.

Sen behöver alla katter registreras och skrivas in. Det är 2-3 timmars jobb vid datorn. Vad är klockan nu? 21-22-ish.

Jag älskar mitt jobb! Jag älskar att jobba! Jag är bra på det jag gör.

Dock är det tufft med svajande ekonomi och oförstående människor.

Sen kommer Stefan och gör en födelsedagsinsamling. Inte till katthemmet, utan till mig! För att jag ska unna mig något helt själv! Hur säger man tack? Det känns som tack inte räcker?! Det är bara så underbart snällt av Stefan och alla som var med på insamlingen. Det är ju bara wow!!

<3 <3 <3 <3

_____________________________________________
Vill du stödja Norrtälje Katthem?
Vårt Bankgiro är 495-5670
Vår swish är 123 161 20 01

Sommartider

Från 1 juli fram till 16 augusti har vi sommartider på Kattcenter.

Butiken kommer vara öppen:
mån-fre 10-16
lör-sön 10-12